prinses anne

Prinses met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis

Buitenlandjun 24, 14:12
De Britse prinses Anne ligt in het ziekenhuis na een incident op haar landgoed Gatcombe Park. Ze liep een lichte hersenschudding op.
Prinses Anne, die ooit een Olympische medaille won voor paardensport, was zondagavond aan het wandelen op haar landgoed in Gloucestershire.
Ze raakte gewond aan haar hoofd, vermoedelijk door een trap van een paard. Nadat ze door hulpverleners werd verzorgd is ze overgebracht naar het Southmead Hospital in Bristol. Daar wordt ze momenteel geobserveerd en behandeld. Haar medisch team verwacht dat ze volledig en snel zal herstellen.
De exacte oorzaak van haar verwondingen is niet bevestigd. De artsen denken dat haar hoofdletsel is veroorzaakt door een botsing met het hoofd of de benen van een paard.
In een verklaring van Buckingham Palace staat: "De Princess Royal heeft lichte verwondingen en een hersenschudding opgelopen na een incident op het landgoed Gatcombe Park gisteravond."
Princess Anne blijft voorlopig in het ziekenhuis voor observatie. De koning van Engeland is goed geïnformeerd over haar toestand en stuurt zijn zuster de beste wensen voor een spoedig herstel.
Sir Tim (Anne’s echtgenoot) is bij haar in het ziekenhuis. Op doktersadvies worden haar afspraken voor deze week uitgesteld. Anne verontschuldigt zich bij iedereen die hierdoor ongemak of teleurstelling ervaart.
Het Japanse staatsbezoek gaat door zoals gepland, maar helaas kan Anne de staatsbanket morgen niet bijwonen. Haar geplande reis naar Canada staat ook op losse schroeven.
Anne, die een fervent paardrijdster is, reed eerder deze maand nog mee op het King's Birthday Parade naast Prince William en Prince Edward.
De verwachting is dat de 73 jarige prinses volledig zal herstellen.
Meest gelezen