Het is niet vaak dat we een kijkje krijgen in de keukens van de royals, maar zo nu en dan worden de culinaire geheimen van de koninklijke families onthuld. En ook zij hebben zo hun favoriete gerechten.
Koningin Victoria was dol op de smaken van India, hoewel ze nooit in het land is geweest. In 1877 werd ze uitgeroepen tot keizerin van India en vanaf dat moment was curry niet meer weg te denken uit haar menu.
Gelukkig voor Victoria kreeg ze in 1887 twee Indiase bedienden die haar favoriete gerechten dagelijks voor haar bereidden. Dat curry populair blijft onder royals, blijkt ook bij prinses Kate. Volgens chef-kok Raghu Deora houdt zij van een linzencurry met groentekebabs.
Wie koningin
Máxima beter wil leren kennen, hoeft alleen maar naar haar favoriete dessert te kijken. De Argentijnse koningin is namelijk verzot op
panqueque y dulce de leche, oftewel pannenkoeken met een dikke laag zoete melkcrème. Dit typisch Argentijnse gerecht is eenvoudig zelf te maken en geeft je een voorproefje van haar thuisland.
Voormalig actrice en hertogin
Meghan Markle is niet alleen een stijlicoon, maar ook een
fervent foodie. Een van haar bekendste gerechten is avocadotoast, die ze al vaak deelde op haar lifestyleblog
The Tig. Toch is het haar courgette pasta die echt de show steelt. "De saus wordt zo romig dat je zou denken dat er boter of olie in zit, maar het zijn gewoon courgettes, water en bouillon,” vertelde Meghan. Het geheim? De courgettes moeten langzaam vier tot vijf uur koken voor de perfecte smeuïge saus.
De Britse koningin Elizabeth had een zwak voor zelfgemaakte worteltaart, zo onthulden de chef-koks van Buckingham Palace. Gelukkig hebben ze het recept gedeeld in het boek Royal Teas: Seasonal Recipes from Buckingham Palace.
Tot slot koning Charles III, die volgens voormalig chef-kok Darren McGrady dol is op risotto met wilde paddenstoelen. "Hij neemt zijn chef-koks zelfs mee naar Balmoral om hen te laten zien waar de beste paddenstoelen groeien," zegt McGrady.