file 39

Joost Klein stelt zich kandidaat voor Songfestival 2025

Cultuurjun 24, 10:41
Joost Klein zette afgelopen zaterdag op Pinkpop al de toon met een mysterieuze boodschap op het podium: "Joost Klein 2025". Nu maakt de zanger van 'Europapa' het officieel: hij wil in 2025 opnieuw Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.
Tijdens zijn Pinkpop-optreden verscheen Appie Musa, verkleed als blauwe vogel, op het podium. Vervolgens klonk de bekende tune van 'Europapa' door de speakers. Joost Klein sloot zijn show af met de vraag: "Why the f*ck not 2025?".
De zanger zet zijn woorden kracht bij door zijn Instagram-bio te wijzigen naar "Eurovision 2025".

Gediskwalificeerd

Joost nam dit jaar deel aan het Eurovisie in het Zweedse Malmö met de hit 'Europapa'. Helaas werd hij gediskwalificeerd vanwege een incident met een cameravrouw.
"Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan. Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom", schreef de AVROTROS na de diskwalificatie van de zanger.
"Op dat moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt." Volgens andere bronnen zou de zanger haar camera echter wel per ongeluk hebben geraakt, waardoor deze beschadigd was. 
Of Nederland volgend jaar überhaupt meedoet aan het Eurovisiesongfestival is nog onduidelijk. AVROTROS, de verantwoordelijke omroep, laat weten dat ze deelname in beraad houden totdat er structurele aanpassingen worden gedaan om de focus te leggen op de artiesten en hun muziek.

Nieuw nummer nodig

Mocht Joost Klein volgend jaar wel meedoen, zal hij met een nieuw nummer moeten komen. Artiesten mogen niet twee keer hetzelfde liedje insturen.
Joost Klein is niet de enige artiest die gediskwalificeerd is van het Eurovisiesongfestival. In 2016 werd Oostenrijk uitgesloten vanwege illegale stemmenlijsten.
Meest gelezen