file 27

Joost Klein niet zo onschuldig als gedacht: 'al eerder incident'

Sterrenjun 20, 14:04
Na de diskwalificatie van Joost Klein van het Eurovisie Songfestival duiken er steeds meer verontrustende verhalen op over zijn gedrag. Weekblad Privé bericht nu over een incident uit zijn middelbareschooltijd.
Bij dit incident werd Klein blijkbaar vanwege opstandig gedrag weggestuurd van een schoolreisje naar Rome. Volgens Privé, dat zich baseert op citaten van een Leeuwarden Courant-redacteur wiens dochter bij de reis aanwezig was, veroorzaakte Joost problemen door in de Italiaanse hoofdstad veelvuldig te vloggen.
De inhoud van deze video's viel niet in goede aarde bij de begeleidende leraren.
Joost zelf heeft dit incident ook vastgelegd in een vlog. "Sindsdien had ik het gevoel: het is ik tegen het schoolsysteem," zou hij hebben gezegd. Volgens zijn eigen verklaring kreeg hij eerst een waarschuwing en werd hij na een volgend incident definitief van de reis verwijderd.

Problemen op de Set van Europapa

Eerder deze maand onthulde Véras Fawaz, de regisseur van de videoclip voor Joost Kleins nummer "Europapa," in de podcast The Bigger Picture dat Klein tijdens de opnames meerdere keren tegen medewerkers is uitgevallen.
Fawaz verklaarde dat de samenwerking met Klein zeer uitdagend was en dat hij al voorzag dat er problemen zouden ontstaan tijdens het Eurovisie Songfestival.
Fawaz vertelde in de podcast: "Het maken van de clip van 'Europapa' heeft me ongeveer anderhalve maand van mijn leven gekost en ik heb er niets aan verdiend. Het maken van een muziekclip kost alleen maar geld. Dan moet je ook de waarde inzien van de mensen die het voor je doen. Tegen een assistent-regisseur, die voor nul euro op de set staat, kun je gewoon niet schreeuwen, dat heb ik ook tegen Joost gezegd."
Hij voegde eraan toe: "Hij vindt het soms lastig om met mensen om te gaan. Hij is op mijn set een paar keer uitgevallen tegen mijn assistent. Tijdens het proces heb ik veel ruzie met hem gehad. En pas een paar uur voor het uitbrengen van de clip liet hij me weten dat hij het mooi vond. Daarvoor was het de hele tijd: 'Dit is kut, ik voel het niet, ik ga dit niet uitbrengen.'"

Diskwalificatie bij het Songfestival

Joost Klein werd uiteindelijk gediskwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Volgens AVROTROS maakte de zanger een "dreigende beweging" richting de camera van een vrouwelijke medewerker die hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dit niet te doen.
"Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt," verklaarde AVROTROS. Deze gebeurtenis leidde echter tot zijn uitsluiting van de competitie.
Meest gelezen