aldi

Aldi-winkels gaan compleet op de schop, formule wordt gewijzigd

Eten & Drinkenjun 24, 13:08
Supermarktketen ALDI staat in Duitsland op het punt om grote veranderingen door te voeren. De vraag die hierbij opkomt, is of we soortgelijke veranderingen ook in België en Nederland kunnen verwachten.
In Duitsland gaat ALDI een nieuwe strategische koers varen. Een van de belangrijkste veranderingen is dat de winkels kleiner worden. Het maximale oppervlakte telt dan 1.000 vierkante meter per supermarkt. Daarnaast wordt het assortiment aanzienlijk verkleind tot maximaal 1.800 producten. Deze aanpassingen gaan hand in hand met prijsverlagingen voor diverse producten.
Volgens retailexpert Pierre-Alexandre Billiet, die hierover sprak met Het Laatste Nieuws, wil ALDI terugkeren naar zijn kernwaarden door minder producten aan te bieden. "ALDI wil teruggaan naar zijn roots en minder producten verkopen. Zo kunnen ze hun basisassortiment goedkoper maken," aldus Billiet.
Hoewel de veranderingen in Duitsland ingrijpend zijn, blijft het nog onduidelijk in hoeverre deze strategie ook in andere landen zal worden doorgevoerd. Wat wel vaststaat, is dat ALDI continu streeft naar het aanbieden van competitieve prijzen, waar klanten in Nederland al van kunnen profiteren.
"Wij verlagen onze prijzen in België en Nederland al zodra dat kan, zoals de 500 producten die we sinds het begin van dit jaar in prijs hebben laten zakken," aldus ALDI.
Meer internationale producten in de schappen
Begin dit jaar kondigde Aldi Nord aan dat het zijn internationale inkoopstructuur gaat reorganiseren. Het doel hiervan is om het assortiment te laten bestaan uit 80% internationale producten, vergeleken met de huidige 50-70%, afhankelijk van de productcategorie.
Ook Aldi Nederland gaat meer internationaal inkopen. Voor versproducten wordt onderscheid gemaakt tussen lokale producten die het land zelf inkoopt en internationale producten die worden geïmporteerd. Nieuw is ook dat producten die Aldi internationaal inkoopt, straks in alle landen in dezelfde verpakking zitten. 
Meest gelezen