bitcoin mt cox

Bitcoin-crash in het vooruitzicht: Mt. Gox start uitbetalingen in juli

Financieeljun 26, 21:35
Het ooit zo machtige bitcoin-exchange Mt. Gox heeft aangekondigd dat het in juli 2024 zal beginnen met het terugbetalen van de activa die in 2014 zijn gestolen. Deze aankondiging komt na jaren van vertraagde deadlines, tot grote frustratie van de gedupeerden.
Mt. Gox was ooit de grootste crypto-exchange ter wereld. Het verwerkte meer dan 70% van alle bitcoin-transacties in zijn hoogtijdagen. Maar in 2014 werd het platform getroffen door een enorme hack.
Daarbij verloren klanten naar schatting 740.000 bitcoin, wat tegen huidige prijzen neerkomt op zo'n 15 miljard dollar. Deze hack was de grootste van de vele aanvallen op het platform tussen 2010 en 2013.
De terugbetalingen zullen plaatsvinden in bitcoin en bitcoin cash. Dit zou mogelijk extra verkoopdruk op beide markten kunnen veroorzaken, aangezien vroege investeerders de neiging kunnen hebben om hun tegoeden te verkopen vanwege de aanzienlijke waardestijging sinds hun oorspronkelijke aankoop.
Nobuaki Kobayashi, de aangestelde curator, verklaarde op de Mt. Gox-website dat de terugbetalingen zullen beginnen in de eerste week van juli 2024.
"De curator heeft zich voorbereid om terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash uit te voeren volgens het rehabilitatieplan," aldus Kobayashi. Hij meldt dat zorgvuldigheid en bepaalde veiligheidsstappen nodig zullen zijn voordat de betalingen kunnen doorgaan.
De verwachting is dat de terugbetaling van meer dan 140.000 bitcoin - ter waarde van ongeveer 9 miljard dollar - de markten zal beïnvloeden. Deze bitcoin werden in mei 2024 voor het eerst in vijf jaar van cold wallets naar een onbekend adres verplaatst. Dit veroorzaakte een daling van de bitcoin-prijs van meer dan $62.300 naar minder dan $62.100 in slechts enkele minuten.
Met de langverwachte terugbetalingen in zicht kijken handelaren en investeerders met spanning naar juli 2024. De vraag blijft hoe de markt zal reageren op de vrijgave van zo'n grote hoeveelheid bitcoin en wat de lange termijn impact zal zijn op de crypto-markten.
Meest gelezen