file 57

Voormalig McDonald's-chef vertelt welke dingen je nooit moet bestellen

Gezondheidjul 06, 11:53
Mike Haracz, voormalig manager van Culinaire Innovatie voor het McDonald's menu in de VS, heeft onthuld welke menu-items klanten volgens hem beter kunnen vermijden.
Hij adviseert bijvoorbeeld om de iconische bagelontbijtsandwich te skippen en het standaard gevouwen ei te vervangen door een rond ei of roerei. Deze zouden namelijk een betere textuur en smaak hebben.
Ook is hij van mening dat het nieuwe hamburgerbroodje wat aan de taaie kant is en dat je beter kan vragen om een 'gestoomde' variant. Volgens hem verbetert dit aanzienlijk de smaakbeleving van de hamburger.
Zijn advies is naar eigen zeggen gebaseerd op persoonlijke smaakvoorkeuren en niet op voedselveiligheid. Met meer dan 20 jaar professionele ervaring en diploma's in culinaire kunsten en culinaire voeding, heeft hij diepgaande kennis van het vak.
Personeelstekort heeft aanzienlijke invloed op kwaliteit voedsel
Hij beweert dat vanwege de hoeveelheid voedsel die McDonald's elke dag verkoopt, het restaurant enigszins beperkt kan zijn in wat ze nationaal kunnen lanceren. "Er is niet genoeg van een bepaald ingrediënt in de wereld, om ieder menu te kunnen ondersteunen."
Mike concludeert: "Net als elk restaurant, hoe drukker het is, hoe moeilijker het is om sommige normen te handhaven." Zo zou een onderbemand team een dramatisch effect hebben op de kwaliteit van het geserveerde voedsel.
Tegenwoordig werkt Mike als senior chef voor onderzoek en ontwikkeling bij een wereldwijde leverancier van ingrediënten, waar hij zijn expertise blijft inzetten om nieuwe smaken en producten te ontwikkelen.
Zijn persoonlijke favoriet bij McDonald's is een klassiekertje: namelijk de Quarter Pounder met kaas, die hij aanraadt zo snel mogelijk te eten om de kwaliteitsverbeteringen van vers bereid vlees te ervaren. "Als je te lang wacht met eten, gaat er een hoop smaak van het vlees verloren,'' verklaart Mike.
Tijdens zijn tijd bij McDonald's voerde Mike uitgebreide sensorische en kwaliteitstests uit op producten en ingrediënten.
Meest gelezen