file 66

Joost Klein brengt twee nieuwe nummers uit, waaronder voetballied

Muziekjun 27, 10:39
Joost Klein vliegt met twee nieuwe nummers hoog: 'Fußball (World Cup 1998)' en 'The Bird Song' zijn sinds vannacht te beluisteren.
De Friese zanger, die in mei nog werd gediskwalificeerd van het Eurovisie Songfestival, lijkt vastberaden om in 2025 terug te keren op het internationale podium.
'Fußball', een samenwerking met Appie Mussa - bekend van het blauwe vogelpak tijdens Kleins Eurovisie-optreden - is een vrolijk voetballied. 'The Bird Song', dat Klein eerder dit jaar inzond voor het Songfestival, liet hij afgelopen weekend al live horen tijdens zijn optreden op Pinkpop.
De release van de twee nieuwe nummers volgt kort op de single 'Luchtballon', die in drie weken tijd al meer dan tien miljoen streams verzamelde.
Songfestival-ambities onverminderd
De zanger maakt er geen geheim van dat hij graag in 2025 opnieuw wil meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Tijdens zijn Pinkpop-optreden riep hij "2025 why not?" en op zijn Instagram-profiel prijkt nu alvast "Eurovision 2025".
Of hij daadwerkelijk een gooi gaat doen naar de felbegeerde titel, is nog even afwachten. Met de release van 'Fußball' en 'The Bird Song' zet Klein in ieder geval een stap in de richting van een nieuw muzikaal avontuur.
Naast zijn Songfestival ambities, focust Klein zich ook op andere muzikale projecten. Zo staat er in september een grote concerttournee op het programma en werkt hij samen met verschillende artiesten aan nieuwe muziek.
Joost brak in 2021 door met zijn interpretatie van 'Bella Donna' in het tv-programma 'De Beste Zanger'. Hij won de show met zijn energieke live-optredens.
In 2024 werd Klein geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Europapa'. De zanger werd echter gediskwalificeerd na een incident achter de schermen.
De diskwalificatie zorgde voor veel ophef in Nederland en leidde tot steunbetuigingen aan Klein vanuit het publiek. Ondanks de controverse rondom zijn Songfestival deelname, heeft Klein daarom ook al een trouwe fanbase opgebouwd.
Meest gelezen