mark gillis coma

Mark Gillis ligt in coma: 'Vecht voor zijn leven'

Sterrenjul 04, 22:57
De familie Gillis houdt haar adem in nu bekend is geworden dat Mark Gillis, de 28-jarige zoon van Peter Gillis, in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.
De jonge realityster vecht momenteel voor zijn leven na een plotselinge en ernstige longontsteking.
In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni werd Mark met spoed naar de Spoedeisende Hulp gebracht. Wat eerst nog leek op een zware griep bleek al snel een levensbedreigende situatie te zijn.
Gillis deelde donderdag meer details over de toestand van zijn zoon. Artsen hebben direct grondig onderzoek gedaan om de oorzaak van Marks plotselinge en ernstige ziekte te achterhalen.
Peter: "Al snel bleek dat zijn toestand zo ernstig was dat hij moest worden overgebracht naar de intensive care."
Bekijk meer in de video hieronder:
De campingmagnaat vult aan: "Helaas verslechterde zijn situatie verder, waardoor het noodzakelijk werd geacht hem in een kunstmatige coma te brengen."
Marks toestand verslechterde dus zodanig dat de medische staf heeft besloten hem in een kunstmatige coma te brengen.
Dit is een ingrijpende, maar noodzakelijke maatregel om zijn lichaam de kans te geven zich te herstellen en optimaal te reageren op de toegediende antibiotica. Een beslissing die artsen niet lichtvaardig nemen.
Onbekend virus
Wat deze situatie extra zorgwekkend maakt, is dat de artsen nog steeds in het duister tasten over de exacte oorzaak van Marks ernstige longontsteking.
Longontstekingen kunnen door verschillende pathogenen worden veroorzaakt, waaronder bacteriën, virussen en in zeldzame gevallen zelfs schimmels.
Voor de familie Gillis zijn dit ongetwijfeld zware en emotionele dagen. Peter: "We hopen op een spoedig herstel, maar op dit moment is de situatie nog steeds kritiek," zo laar hij aan RTL Boulevard weten.
Hoewel Mark de beste zorg krijgt in het ziekenhuis, blijft zijn toekomst op dit moment onzeker. Een ernstige longontsteking, zeker een die een kunstmatige coma noodzakelijk maakt, kan langdurige gevolgen hebben voor de gezondheid.
Meest gelezen