Peter Gillis, de omstreden vakantieparkeigenaar uit het zuiden, moet diep in de buidel tasten om een voormalige werknemer uit Deurne tevreden te stellen. De rechter in Den Bosch heeft namelijk besloten dat deze oud-werknemer recht heeft op een flinke smak
geld: meer dan 1600 overuren moeten alsnog uitbetaald worden.
En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt de man jarenlang in een te lage salarisschaal te hebben gezeten. Gillis mag nu op basis van de cao zijn rekenmachine erbij pakken en gaan uitvogelen hoeveel hij de man moet betalen.
De horeca-chef begon in 2015 bij het vakantiepark en werkte daar trouw, tot hij in juli 2022 wegens de hoge werkdruk letterlijk ziek naar huis moest. De man claimt een burn-out te hebben opgelopen en is sindsdien niet meer fit genoeg om aan de slag te gaan.
De voormalige chef laat het er echter niet bij zitten. Volgens hem kreeg hij salaris voor een bescheiden 38-urige werkweek, terwijl hij in werkelijkheid talloze overuren draaide.
Bovendien had hij recht op een hoger salaris, maar helaas voor hem zat hij in een te lage schaal. En zo komt hij uit op een totaalclaim van ruim 210.000 euro.
Peter Gillis heeft daarentegen een heel ander verhaal. Volgens hem was het buiten het hoogseizoen helemaal niet nodig om extra uren te draaien. Sterker nog, de chef zou eerder minder hebben moeten werken: slechts drie dagen per week, en dan ook nog eens maar drie uurtjes per dag.
De rechter heeft het vakantiepark nu vier weken de tijd gegeven om de compensatie uit te rekenen. Ondertussen werd het verband tussen de burn-outklachten en de werkzaamheden niet voldoende bewezen geacht door de rechter. Oftewel, daarover hoeft Peter niet te stressen.
Ziekenhuisopname Mark Gillis De 28-jarige Mark Gillis, zoon van Peter Gillis, werd vorige maand in kritieke toestand opgenomen in het Helmondse Elkerliek-ziekenhuis. Hij bleek een ernstige longontsteking te hebben.
Inmiddels is Mark weer op de been én hij is
gigantisch afgevallen. In gesprek met Shownieuws laat hij hoogstpersoonlijk weten hoe het nu met hem gaat.
Bekijk het fragment hieronder: