file 47

Robert Jan uit B&B Vol Liefde stelt zich voor: 'Ik ben een oude kakker'

Sterrenjul 08, 12:59
In het vierde seizoen van 'B&B Vol Liefde' trekken acht B&B-eigenaren de stoute sloffen aan voor een zomer vol romantiek. Maak alvast kennis met Robert Jan (57) uit Schotland, een van de hartverwarmende deelnemers van 'B&B Vol Liefde' 2024.
Wie is de charmante Robert Jan die de drempel van zijn Schotse stulpje laat platlopen in B&B Vol Liefde 2024?
Ruim 25 jaar geleden verloor hij zijn hart aan Schotland, met haar ruige hoogvlakten, geheimzinnige wateren en historische kastelen. Vorig jaar besloot hij daarom een oud jachthuis op de kop te tikken en definitief te verhuizen naar Invergordon.
“Ik kwam hier 26 jaar geleden aan met een vlucht vanuit Amsterdam. En bij het uit het vliegtuig stappen, viel er iets over mij heen waarvan ik dacht echt: wauw, wat is dit? Dat gevoel ben ik nooit kwijtgeraakt,” vertelt hij in de kennismakingsaflevering.
Hier organiseert hij groepsreizen en kunnen gasten bij hem thuis logeren of in een nabijgelegen kasteel. Deze sportieve gastheer trakteert zijn logees graag op een middag golfen, vissen wandelen en jagen. Ook geeft hij chique diners, whiskey proeverijen en voor de schaarse liefhebber: doedelzak concerten.
Ondanks alle passerende vakantiegangers, voelt Robert Jan een leegte. Die zou hij graag opvullen met vrouwelijk schoon dat hem accepteert zoals hij is en zijn lifestyle écht begrijpt: ofwel, zonder een spier te vertrekken een glas 'levenswater' soldaat kan maken.
Robert Jan heeft drie kinderen, die allen nog in Nederland wonen. Hij heeft zijn deelname te danken aan zijn jongste zoontje van elf, dat hem opgaf voor het liefdesavontuur. Hoe de gastheer zichzelf omschrijft? "Traditioneel, beschaafd, netjes... een buitenman."
In zijn introductievideo zie je hem duidelijk diep in gedachten verzonken. "Misschien wel een oude kakker,'' besluit hij uiteindelijk. In ieder geval een kakker met levenslust. Twee jaar geleden is de B&B-eigenaar namelijk ernstig ziek geweest en heeft hij letterlijk moeten strijden voor zijn leven.
"Dat is toch wel onderdeel geweest van het maken van deze keuze,'' doelt hij op zijn grote verhuizing en zijn komende zoektocht naar de liefde.
Meest gelezen