file 31

Wolter Kroes onthult: 20 kilo afgevallen

Sterrenjun 21, 9:18
Wolter Kroes had eind vorig jaar een duidelijk doel: fit zijn voor zijn concert in het Concertgebouw. Door vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft hij dat doel bereikt, en hij vertelt nu hoe hij dat gedaan heeft.
In december nam Kroes het besluit om zijn overtollige kilo’s kwijt te raken en zijn levensstijl drastisch te veranderen. Eerder deze maand stond hij, zoals gepland, fit op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam, na bijna 20 kilo te zijn afgevallen in een half jaar tijd.
In een interview met Story onthult Kroes zijn strijd tegen de kilo’s en het geheim achter zijn succesvolle dieet. "Ik wilde fit zijn voor dat concert, maar ik wilde ook van dat overtollige lichaamsgewicht af. Ik was het echt zat," zegt de zanger.
"Ik ben 55 en om echt gezond te blijven, moest ik afvallen. Ik woog 92 kilo. Daarom ging ik naar een gewichtsconsulent. Er werd een menu voor me samengesteld: geen suikers, geen koolhydraten, maar wel veel eiwitten, groenten en noten. Daarnaast moest ik veel sporten."
De eerste weken van zijn nieuwe dieet waren zwaar voor Kroes. "Ik was vaak duizelig omdat mijn lichaam geen suikers meer binnenkreeg. Dan is het zaak om vol te houden. Want als je eenmaal door die dagen heen bent, wordt het steeds makkelijker," legt hij uit.
"Naarmate de weken verstreken, werd het eenvoudiger. En je houdt het vol omdat je ziet dat je afvalt. Dit had ik veel eerder moeten doen."
Tijdens zijn concert in het Concertgebouw deed Kroes iets onverwachts en romantisch. Hij vroeg zijn vrouw opnieuw ten huwelijk: "Zou jij nog een keer met mij willen trouwen?"
Tessa hoefde niet lang na te denken en antwoordde volmondig "Ja". Het publiek in de zaal ging uit zijn dak en gaf een daverend applaus. Ook trad de dochter van Kroes op, met een nummer uit de musical Les Miserables.
Meest gelezen