file 26

WhatsApp maakt het straks mogelijk om te reageren met videoberichten

Techjun 27, 14:07
WhatsApp, 's werelds meest populaire chatapplicatie, blijft zich voortdurend ontwikkelen. Een van de laatste updates is dat gebruikers in de beta-versie binnenkort direct kunnen reageren op videoberichten.
Een functie die lange tijd ondergewaardeerd was in WhatsApp, is het videobericht. Hiermee kun je een kort videofragment versturen in plaats van een geschreven of gesproken antwoord.
Hoe werkt dit?
Om een videobericht te versturen, houd je de cameraknop ingedrukt in de tekstbalk onderaan het bericht. Op je scherm verschijnt een cirkel die je filmt met de camera aan de voorzijde. Zodra je de knop loslaat, wordt de opname verzonden. Deze berichten worden weergegeven als cirkels in de chat.
Tot op heden kon je alleen reageren op dit soort berichten met tekst of audio. In de beta-versie van de app kun je na de update direct reageren met een videobericht. Naast de cirkel met de korte video verschijnt een icoon. Door op dit icoon te klikken, kun je direct een video opnemen als antwoord.
Dit is een kleine maar handige verbetering in WhatsApp, die naar verwachting later dit jaar beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers.
Kritiek op WhatsApp
WhatsApp heeft in het verleden diverse keren het nieuws gehaald omdat het de privacy van zijn gebruikers niet goed genoeg zou beschermen. Daarnaast zijn er meerdere keren zwakke plekken in de software ontdekt. In 2011 werd bijvoorbeeld bekend dat berichten gemakkelijk onderschept konden worden.
Later kwam ook aan het licht dat volledige accounts overgenomen konden worden. Begin 2012 kwam WhatsApp opnieuw in het nieuws vanwege een hack waarmee de status van elke gebruiker kon worden aangepast met behulp van het telefoonnummer van de gebruiker.
Meest gelezen