ronaldo tranen

Cristiano Ronaldo in tranen na gemiste penalty

Voetbaljul 01, 23:27
De Portugese spits Cristiano Ronaldo miste in de verlenging een zeer belangrijke penalty tegen Slovenië op het EK 2024.
Portugal kreeg de penalty na een overtreding op Jota. De Sloveens keeper Jan Oblak wist de bal echter prachtig te redden in de rechter hoek, waarna Ronaldo het niet meer droog hield.
De penalty:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De tranen:
Cristiano Ronaldo's carrière in het Europees Kampioenschap (EK) is behoorlijk indrukwekkend. Hij maakte zijn debuut op het EK in 2004, toen het toernooi in zijn thuisland Portugal werd gehouden.
Als jong talent speelde Ronaldo een cruciale rol in het team dat de finale bereikte, hoewel Portugal uiteindelijk verloor van Griekenland.
Op het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland bereikte Portugal de kwartfinales, waar ze werden uitgeschakeld door Duitsland. Ronaldo scoorde één doelpunt tijdens dit toernooi.
Het EK 2012 in Polen en Oekraïne zag een veel betere prestatie van Ronaldo. Hij scoorde drie keer en leidde Portugal naar de halve finale, waar ze na strafschoppen verloren van Spanje.
Ronaldo's grootste triomf kwam op het EK 2016 in Frankrijk. Hoewel hij geblesseerd raakte in de finale tegen Frankrijk en het veld moest verlaten, wisten ze door te gaan.
Portugal won uiteindelijk met 1-0 in de verlenging, wat Ronaldo zijn eerste grote internationale titel opleverde.
In het EK 2020, dat door de pandemie werd uitgesteld tot 2021, werd Ronaldo de topscorer van het toernooi met vijf doelpunten. Ondanks zijn prestaties werd Portugal in de achtste finales uitgeschakeld door België.
Ronaldo is de all-time topscorer van het EK, met veertien doelpunten verdeeld over vijf toernooien (2004, 2008, 2012, 2016, en 2020).