virgil van dijk

Het Nederlands Elftal is door naar de achtste finales!

Voetbal25 jun , 8:02
Nederland hoefde gisteravond geen wedstrijd te spelen, maar toch is het. team van bondscoach Ronald Koeman door naar de volgende ronde. Hoe zit dat?
Dit gebeurde dankzij de overwinning van Spanje op Albanië met 1-0. Hierdoor is Oranje verzekerd van een plek als een van de beste nummers drie. Italië wist in de absolute slotfase gelijk te spelen tegen Kroatië (1-1) door een doelpunt van Mattia Zaccagni.
De Spaanse bondscoach Luis de La Fuente koos ervoor om tien nieuwe namen op te stellen tegen Albanië, omdat de groepswinst al zeker was na overwinningen op Kroatië (3-0) en Italië (1-0).
Een van deze nieuwkomers, Ferran Torres, maakte al binnen een kwartier het openingsdoelpunt. Na een schitterende assist schoof hij de bal achter de Albanese doelman Thomas Strakosha: 0-1.
Bij een overwinning of gelijkspel van Spanje zou Nederland namelijk doorgaan naar de achtste finales. Met vier punten behoorde het Nederlands elftal tot de beste nummers drie, zonder zelf te spelen. En Nederland kan vanavond zelfs nog groepswinnaar of tweede worden in Groep D.
Pas in de tweede helft kwam Albanië meer opzetten. Keeper David Raya bewees waarom hij de voorkeur kreeg boven Unai Simon, met een paar cruciale reddingen.
Spanje speelde na de rust wat behoudender, waardoor De La Fuente het aandurfde om de jonge Lamine Yamal (16) te wisselen. Dit was een gok, aangezien de Duitse wet bepaalt dat jongeren onder de 18 na 23.00 uur niet meer mogen werken. Y
In de blessuretijd kreeg Armando Broja nog een grote kans voor Albanië, maar Raya hield zijn doel schoon. Hierdoor werd Albanië uitgeschakeld en kon Nederland de volgende ronde vieren.