file 18

Opmerkelijk: Duitsland verbiedt Lamine Yamal om vanavond tegen Albanië te spelen

Voetbaljun 24, 15:02
Spaanse sensatie Lamine Yamal heeft geschiedenis geschreven als de jongste speler ooit die deelnam aan een Europees Kampioenschap, nadat hij afgelopen week zijn debuut maakte in de eerste wedstrijd tegen Kroatië.
Vanavond staat de partij tegen Albanië op de planning, maar daarbij komt een probleempje om de hoek kijken: wegens zijn leeftijd mag Lamine het niet te laat maken.
De Spanjaarden riskeren een fikse boete, willen ze Yamal vanavond inzetten als aanvaller. Volgens Duitse wetgeving mogen jongeren onder de 18 jaar namelijk niet na 20:00 uur werken.
Voor sporters maakt de wet echter graag een uitzondering en daarom geldt een eindtijd van 23:00, maar zelfs dat zou problemen kunnen opleveren, gezien de aftrap van de wedstrijd tegen Albanië om 21.00 uur plaatsvindt.
Naast het voetballen zelf, moet ook het douchen en de mediaverplichtingen dan om 23:00 zijn afgerond. Als Yamal de volledige 90 minuten speelt, zou Spanje een geldboete van 30.000 riskeren. Gelukkig is die kans best klein, aangezien Duise autoriteiten zelden optreden tegen dit soort incidenten in de sportsector.
Hoewel deze regels een uitdaging vormen, lijkt de situatie voorlopig beheersbaar. Mocht Spanje doorgaan naar latere rondes, zoals een mogelijke ontmoeting met Duitsland in de kwartfinale, dan begint de wedstrijd al op 18:00. In dat geval ligt Yamal gelukkig op tijd in bed.
Voor nu blijft het afwachten of Yamal zal spelen in de derde groepswedstrijd en zal de Spaanse staf de wetgeving in acht moeten nemen.
Lamine Yamal
Lamine Yamal, de zestienjarige aanvaller van Spanje, heeft in korte tijd indruk gemaakt op het Europese toneel. Geboren in Spanje, maar met Marokkaanse roots, vertegenwoordigt hij het nieuwe toptalent dat de voetbalwereld verrast.
Yamal's stijl wordt gekenmerkt door zijn behendigheid aan de bal, scherpe dribbels en een natuurlijk vermogen om kansen te creëren en te scoren. Hij wordt beschouwd als een speler met een veelbelovende toekomst in het internationale voetbal.
Meest gelezen