file 35

Voetbalicoon Baggio thuis beroofd tijdens voetbalwedstrijd

Voetbaljun 21, 14:54
Roberto Baggio, een legendarische figuur in het Italiaanse voetbal, heeft een angstige avond beleefd toen hij en zijn vrouw donderdagavond slachtoffer werden van een gewapende overval in hun woning nabij Verona.
Tijdens de EK-wedstrijd tussen Spanje en Italië drong een groep van minstens vijf gewapende en gemaskerde overvallers het huis van de 57-jarige oud-voetballer binnen.
Baggio, die bekendheid verwierf door zijn succesvolle carrières bij topclubs als Juventus, AC Milan en Internazionale, liep tijdens de overval verwondingen op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar enkele hechtingen nodig waren voor een wond veroorzaakt door een klap met een pistool.
De overvallers hielden Baggio en zijn vrouw opgesloten in een kamer terwijl ze hun huis doorzochten. Ze maakten horloges, sieraden en een aanzienlijke som geld buit. De gewelddadige overval duurde in totaal veertig minuten.
In een verklaring uitte Baggio zijn opluchting dat de situatie niet ernstiger was geëindigd: "In een dergelijke situatie kan er van alles gebeuren, maar gelukkig heeft het geweld alleen geleid tot enkele hechtingen, blauwe plekken en veel angst. Nu zullen we over de angst moeten heenkomen."

Carrière

Baggio, bijgenaamd 'De Goddelijke Paardenstaart' vanwege zijn karakteristieke kapsel, stopte in 2004 met professioneel voetballen. Zijn carrière omvat talloze successen, waaronder het winnen van de prestigieuze Ballon d'Or in 1993.
Hij wordt vaak herinnerd om zijn indrukwekkende prestaties op het veld en zijn rol in het Italiaans nationale team. Een van de meest memorabele, maar ook tragische momenten in zijn loopbaan was tijdens de WK-finale van 1994, waar Italië verloor van Brazilië na een zenuwslopende strafschoppenreeks.
Baggio miste destijds de beslissende penalty, een moment dat diep in het collectieve geheugen van voetbalfans is gegrift.
Na zijn pensioen heeft Baggio zich teruggetrokken uit de schijnwerpers, hoewel hij af en toe betrokken bleef bij voetbalgerelateerde activiteiten en goede doelen.

Onderzoek

De lokale politie heeft een onderzoek ingesteld naar de overval en is op zoek naar de daders. Het is nog onduidelijk of de overvallers specifieke kennis hadden van Baggio’s woning en bezittingen, of dat het een willekeurige aanval was. De politie roept getuigen op zich te melden en hoopt snel vooruitgang te boeken in het oplossen van de misdaad.
Meest gelezen