336539849 902621684188413 5456628415167952909 n

Hoogvliet gaat eerder dicht zodat medewerkers naar Oranje kunnen kijken

Voetbaljul 10, 9:52
Woensdagavond sluiten filialen van Lidl, Dekamarkt en Hoogvliet eerder hun deuren, zodat medewerkers niets hoeven te missen van de spannende EK-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Engeland.
Ook veel individuele ondernemers kiezen ervoor om hun supermarkten vroeger te sluiten dan normaal, zo meldt Distrifood.
Lidl, dat hoofdsponsor is van het EK voetbal in Duitsland, sluit woensdagavond om 20.00 uur. "In verband met de EK-wedstrijd NL-ENG sluiten de winkels op 10 juli om 20.00 uur," aldus een gele strook bovenaan de Nederlandse website van Lidl.
Een woordvoerder van Lidl bevestigde deze wijziging in een reactie aan Distrifood. Dekamarkt sluit zich aan bij deze beslissing en zal ook om 20.00 uur de deuren sluiten.
De supermarkten volgen hiermee het voorbeeld van Hoogvliet, die eerder al had aangekondigd dat hun filialen zaterdag om 20.30 uur zouden sluiten om het personeel de mogelijkheid te geven de wedstrijd te volgen.
Geen wijzigingen bij andere landelijke ketens
Hoewel Lidl, Dekamarkt en Hoogvliet hun sluitingstijden hebben aangepast, blijft een dergelijk besluit bij veel andere ketens uit. De grote landelijke servicesupermarkten, zoals Albert Heijn en Jumbo, passen hun sluitingstijden niet centraal aan en blijven hun reguliere openingstijden hanteren.
Voor de medewerkers van de supermarkten die wel eerder sluiten, belooft het een avond vol voetbalvreugde te worden.
Stel je voor: je bent een Hoogvliet-medewerker, hebt net de laatste klant geholpen, de lichten gaan uit, en iedereen haast zich naar huis om op tijd te zijn voor de aftrap. Je trekt je Oranje-shirt aan, zet de bitterballen in de frituur en ploft neer voor de tv, klaar om het Nederlands elftal aan te moedigen.
Hoogvliet, Lidl en Dekamarkt tonen hiermee dat samen werken ook betekent samen juichen, en dat maakt deze supermarkten tot ware kampioenen in het zorgen voor hun medewerkers.
Dus terwijl het Nederlands elftal op het veld strijdt, kunnen de medewerkers ontspannen en hun team volledig ondersteunen.
Meest gelezen