file 9

Kritiek op outfit Prins William bij wedstrijd Engeland-Denemarken

Voetbaljun 21, 13:46
De Britse prins William en koning Frederik van Denemarken woonden donderdag samen de EK-wedstrijd tussen hun landen bij in Frankfurt.
Hun aanwezigheid trok niet alleen de aandacht van de media, maar zorgde ook voor gemengde reacties op social media.
Voorafgaand aan de wedstrijd poseerden William en Frederik samen voor een foto, die op de social media-accounts van beide koningshuizen werd gedeeld met de tekst: "Moge het beste team winnen." De foto toonde Frederik gekleed in een wit overhemd, beige broek en een open jasje, terwijl William in een formeel pak met stropdas verscheen.
De keuze van William om een stropdas te dragen bij een voetbalwedstrijd stuitte op kritiek van enkele volgers. "Prins William draagt zoals gewoonlijk een stropdas. Het is een voetbalwedstrijd... Ik wou dat zijn kledingsmaak niet zo stijf was en moderner was zoals andere Europese royals," schreef een volger.
Een ander deelde deze mening: "Waarom is hij altijd gekleed alsof hij een belangrijke vergadering heeft? De Deense Royals zijn veel meer open-minded."
Ondanks de kritiek, vonden sommige volgers de opmerkingen overdreven. "Het maakt niet uit wat koning Frederik of prins William draagt, ze kwamen allebei naar de wedstrijd om hun land aan te moedigen. Wat verwachten jullie nog meer?", reageerde een supporter.
De Prins zelf heeft het afgelopen jaar een druk schema gehad, met een focus op klimaatactie, koninklijke plichten en het aanspreken van belangrijke maatschappelijke thema's.
De lancering van de Earthshot-prijs in november 2022 markeerde zijn toenemende betrokkenheid bij milieubehoud. In maart 2023 bezocht hij Jamaica en Belize met Kate, waar ze te maken kregen met protesten over het Britse koloniale verleden.
Naast zijn internationale reizen vervulde William ook ceremoniële plichten, zoals het bijwonen van de State Opening of Parliament in november 2023 en de Invictus Games in mei 2024. Hij sprak zich ook uit over belangrijke kwesties als racisme, geestelijke gezondheid en illegale handel in wilde dieren.
Meest gelezen