quincy promes straf nederland

Quincy Promes komt onder één voorwaarde naar Nederland

Voetbal20 sep , 14:02
Veroordeelde voetballer Quincy Promes wil alleen naar Nederland komen als er voldaan wordt aan zijn eisen.
Promes werd eerder veroordeeld tot zes jaar cel vanwege zijn betrokkenheid bij de smokkel van meer dan 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen.
Naast deze straf is er ook nog een veroordeling van achttien maanden voor de mishandeling van zijn neef, een zaak die in juli vorig jaar tot deze straf leidde.
Nu blijkt dat hij alleen voor zijn rechtszaak naar Nederland wil komen als hij zeker weet dat hij niet direct gearresteerd zal worden. Dit heeft zijn advocaat Robert Lalewicz vrijdag bevestigd tijdens een zitting in Amsterdam, zo meldt het AD.
Bevel van gevangenneming
Promes en zijn advocaat hebben hoger beroep aangetekend in beide zaken. De rechtbank in Amsterdam heeft echter een bevel gevangenneming afgegeven.
Dit betekent dat Promes direct vastgezet zou worden zodra hij het land betreedt. Volgens zijn advocaat wil de voetballer zijn topsportcarrière voortzetten, wat moeilijk te combineren is met een lange gevangenisstraf.
Promes speelt momenteel bij United FC in Dubai, waar hij onlangs een contract tekende. In maart werd hij in Dubai opgepakt na een verkeersongeluk, waarna hij geen wedstrijden meer speelde voor zijn vorige club Spartak Moskou.
Nederland heeft inmiddels Dubai officieel gevraagd om Promes uit te leveren voor de drugszaak, maar die procedure loopt nog.
Dit alles zorgt ervoor dat de situatie van de voetballer complex blijft. Het Openbaar Ministerie verwacht dat de rechtszaak in Nederland nog dit jaar behandeld wordt. Het blijft de vraag of Promes fysiek aanwezig zal zijn bij de zitting, gezien de dreiging van een directe arrestatie.
Het feit dat Promes zijn loopbaan in de Verenigde Arabische Emiraten wil voortzetten bemoeilijkt de kwestie, omdat hij zich niet wil laten opsluiten. Of zijn voorwaarde om niet gearresteerd te worden door de Nederlandse rechtbank geaccepteerd zal worden, is nog onduidelijk.