file 2

Ronald Koeman maakt enorm onsmakelijke blunder

Voetbaljun 17, 11:21
Gisteren stond in het EK 2024 de wedstrijd Polen tegen Nederland op het programma en deze heeft Nederland met 1-2 gewonnen. Ronald Koeman, de bondcoach van de ploeg, vierde de overwinning op een wel érg bijzondere manier. 
De 61-jarige bondscoach leek even te vergeten dat er constant camera's op zijn gezicht gericht zijn. Hij peuterde vrij opzichtig in zijn neus. Maar daar bleef het niet bij: vervolgens hebben de camera's ook vastgelegd dat Koeman even proefde aan de 'buit'. 
Een makkelijke wedstrijd was het niet. Oranje kwam in eerste instantie op achterstand, maar trok het voor rust nog recht door een doelpunt van Cody Gakpo. Het leek een tijdje gelijkspel te worden, maar toen schoot Wout Weghorst Nederland naar de eerste overwinning op dit EK.
Hoewel Oranje een behoorlijke pot speelde, was Koeman allesbehalve tevreden. "We hebben het eerste uur heel goed gespeeld, maar we moeten dan wel met 3-1 of 4-1 voorstaan. Dan moet de wedstrijd echt gespeeld zijn", liet hij weten bij NOS.
"Het rendement moet omhoog. Het is heel goed dat we zoveel kansen creëren. In onze laatste twee oefenduels deden we dat ook. Alleen maakten we er toen acht."

Over Koeman

De Zaanse Ronald Koeman straalde zelf ook ooit op het veld als profvoetballer. Hij maakte naam als verdediger en middenvelder bij clubs als FC Groningen, Ajax, PSV, Barcelona, en Feyenoord. Hij stond bekend om zijn krachtige schot en vrije trappen.
Koeman won talloze titels, waaronder de Europacup I met PSV en Barcelona. Na zijn spelerscarrière stapte hij over naar het coachen, waar hij teams als Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, Southampton, Everton, en de Nederlandse nationale ploeg leidde.
In 2020 werd hij aangesteld als hoofdcoach van FC Barcelona, een positie die hij tot 2021 bekleedde. Hij wordt gewaardeerd om zijn voetbalinzicht en leiderschapskwaliteiten, zowel op het veld als langs de zijlijn.
Meest gelezen