file 13

Sportjournalist blundert op live tv: doet verslag vanuit hotelkamer met blote vrouw in beeld

Voetbaljun 24, 10:42
Er is een hoop ophef ontstaan door een frappant fragment bij de Belgische omroep VRT zondagochtend: terwijl sportjournalist Ruben van Gucht live verslag gaf over het EK voetbal vanuit zijn hotelkamer, verschenen plotseling blote vrouwenbenen in beeld. Nooit eerder trok een voetbalanalyse zoveel aandacht.
Van Gucht volgt dit jaar het Belgische elftal door Duitsland tijdens het EK Voetbal. Gisterenochtend gaf hij vanuit zijn hotelkamer in Keulen een vooruitblik op de wedstrijd tegen Roemenië. Zijn verslag was erg informatief, maar niet per se wat bleef hangen bij de kijkers.
Oplettende kijkers zagen namelijk twee blote vrouwenbenen in beeld verschijnen. Van Gucht merkte het zelf ook op en probeerde de benenwagen te verbergen met een strategisch geplaatste koffiekop. Helaas kwam deze dekmantel te laat.
Op social media barstte het gelach los. Een kijker postte een foto van Van Gucht die verslag doet in een stadion, met daaronder een paar gefotoshopte vrouwenbenen. “Ruben Van Gucht krijgt wel heel speciale ondersteuning van de VRT dit EK”, grapte een andere kijker.

Relatieproblemen

Van Gucht is getrouwd met ex-Olympisch kampioene Blanka Vlašić, die met hun zoontje in haar thuisland Kroatië woont. Het is onduidelijk of zij de broekloze dame in de video van het live-verslag is. De roddelpers beweerde een aantal weken terug namelijk dat het stel relatieproblemen zou hebben.
Het fragment gaat inmiddels viraal op sociale media. Bij VRT doen ze het af als een privéaangelegenheid. “Het is niet ongebruikelijk dat onze schermgezichten in hun vrije tijd inbellen in een radioprogramma. Waar en hoe ze dat doen, behoort voor ons tot de privésfeer,” aldus de omroep. Van Gucht zelf was zaterdag niet bereikbaar.
Bekijk hieronder de video die zoveel commotie veroorzaakte:
Meest gelezen