file 54

Supermarkt gaat eerder dicht zodat personeel wedstrijd Oranje kan kijken

Voetbaljul 06, 10:03
De Hoogvliet-winkels doen zaterdag massaal om 20.30 uur stipt hun deuren op slot, zodat het personeel tijdig kan inschakelen voor de wedstrijd van het Nederlands elftal. Zo hoeven ze niks te missen van het zenuwslopende duel tussen Oranje en Turkije.
Op de LinkedIn-pagina van Hoogvliet valt te lezen dat de supermarkten eerder dichtgaan zodat medewerkers samen met de rest van Nederland kunnen genieten van het EK.
"Samen werken is ook samen voetbal kijken en genieten van de wedstrijd. Daarom sluiten de Hoogvliet-winkels op zaterdag 6 juli om 20.30 uur. Zo kunnen alle medewerkers die dat willen, samen met collega’s, vrienden of familie hun team aanmoedigen. We maken er een heerlijke avond van."
Onder het bericht regent het positieve reacties. Eén LinkedIn-gebruiker juicht: "Super! Mooi voorbeeld van goed werkgeverschap!" Een ander roept: "Absolute klasse!" En een derde vraagt zich af welke supermarkten het voorbeeld van Hoogvliet zullen volgen.
Hoogvliet en feestdagen: traditie van het sluiten
Dit is zeker niet de eerste keer dat Hoogvliet besluit de openingstijden om te gooien. Vorig jaar december gingen de deuren van de supermarkt op slot op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Dit terwijl steeds meer supermarkten ervoor kiezen om op die dagen gewoon open te blijven.
Hoogvliet motiveerde hun besluit door te zeggen dat ze hun medewerkers de kans wilden geven om de feestdagen door te brengen met familie en vrienden.
Dus, stel je voor: je bent een Hoogvliet-medewerker, je hebt net de laatste klant geholpen, de lichten gaan uit, en iedereen stormt naar huis om op tijd te zijn voor de aftrap. Je trekt je Oranje-shirt aan, zet de bitterballen in de frituur en ploft neer voor de tv, klaar om het Nederlands elftal aan te moedigen.
Samen werken betekent voor Hoogvliet ook samen juichen, en dat maakt de supermarktketen tot de ware kampioen van het zorgen voor hun medewerkers.
Meest gelezen