ruud gullit sylvana simons

Sylvana Simons haalt hard uit naar Ruud Gullit vanwege geschminkte fans

Voetbaljun 20, 21:11
De ophef rond een drietal Oranje-supporters die zich tijdens de wedstrijd Nederland - Polen hadden zwartgeschminkt om een ode te brengen aan Ruud Gullit houdt nog even aan.
De meerderheid van Nederland lijkt er geen problemen mee te hebben, terwijl een aantal tegenstanders - waaronder oud-politicus Sylvana Simons - het gebaar sterk afkeuren. 
Sylvana Simons deelt op platform X haar ongezouten mening over de hommage aan de sterspeler van '88: "Niemand kan mij ervan overtuigen dat er geen diepe onderliggende afgunst schuilt achter die -schijnbaar- onontkoombare behoefte om zich voor te doen als zwart."
Het voormalige Kamerlid van BIJ1 vervolgt: "Natuurlijk niet om zwart te zijn. Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen." Ze windt er geen doekjes om: mensen die zich zwart schminken, kunnen op haar afkeuring rekenen.
Presentator Humberto Tan onthulde dat hij Ruud Gullit heeft gesproken over de kwestie. Gullit voelde zich vereerd door het eerbetoon: "Ze zijn me nog niet vergeten. Het is eigenlijk een herinnering aan een van de grootste prijzen die ik heb gewonnen als voetballer."
Tan voegt toe dat de commissie Mijnals, een organisatie die zich inzet tegen racisme in de sport, de actie ook als ludiek en als eerbetoon ziet.
Simons wijt de reactie van Gullit echter aan zijn ego, zoals te zien is in het X-bericht hieronder:
Meest gelezen