virgil van dijk scheidrechter engeland

Virgil van Dijk wijst schuldige aan na verlies tegen Engeland

Voetbaljul 10, 23:36
Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk kon zijn teleurstelling moeilijk verbergen na de late uitschakeling van Nederland tegen Engeland in de halve finales van het EK.
"Dit is verschrikkelijk. Het was een mooi gevecht, maar dit doet heel veel pijn," gaf Van Dijk aan na de wedstrijd in Dortmund tegen de NOS.
Nederland begon de wedstrijd moeizaam en kwam na een zwakke eerste helft sterk terug. Ondanks het betere spel na de rust wist Oranje geen doelpunt te maken.
De Duitse scheidsrechter Felix Zwayer was een bepalende factor in de wedstrijd door voor rust een omstreden strafschop aan Engeland toe te kennen. Harry Kane verzilverde deze kans en bracht de stand op 1-1.
Van Dijk, zichtbaar gefrustreerd, verwoordde het als volgt: "Het zegt alles dat de scheidsrechter snel naar binnen gaat. Maar om nou de scheidsrechter de schuld te geven..."
Hij vervolgt: "Dit doet zoveel pijn, ik weet het ook even niet. We staan met lege handen."
Denzel Dumfries deelde zijn teleurstelling over de gemiste kans op een finaleplaats. "We voelden dat we sterker en sterker werden, vooral met de verlenging in zicht. Het is echt zuur dat we nu uitgeschakeld zijn."
Volgens Dumfries had Oranje het voor rust moeilijk omdat de Engelsen veel tussen de linies speelden. "We hadden moeite om het goed neer te zetten."
Dumfries sprak zijn bewondering uit voor de massale steun van het Oranjelegioen, dat met meer dan 100.000 fans naar Dortmund was afgereisd.
"Het was fantastisch om de steun van de fans te zien. We hebben er alles aan gedaan. Ik heb op dit toernooi wel het gevoel gekregen dat wij met de supporters één zijn geworden. Dat verdient een compliment."
Engeland naar de Finale
Dankzij de overwinning op Nederland heeft Engeland zich voor de tweede keer op rij geplaatst voor de finale van het EK. In 2021 verloren de Engelsen de finale van Italië, maar dit jaar krijgen ze een nieuwe kans om de titel te veroveren.
Meest gelezen