gettyimages 1514881938 1

In deze provincie wordt het vandaag 31 graden

Weerjul 09, 8:33
Nederland maakt zich op voor een dag van extreme weersomstandigheden.
Met temperaturen die oplopen tot 31 graden in Limburg, heeft Buienradar’s Magdel Erasmus gewaarschuwd voor een hete dag gevolgd door mogelijk gevaarlijke onweersbuien in de avond.
De dag begint zonnig en warm, vooral in het noorden waar de temperaturen variëren tussen de 25 en 27 graden. In het zuidoosten van het land worden zelfs tropische temperaturen van 31 graden verwacht.
"Zonnige periodes zullen zich afwisselen met bewolkte momenten, wat bijdraagt aan een aangename dag," aldus Erasmus.
Door het mooie weer wordt er veel drukte op de stranden verwacht. Erasmus adviseert strandgangers om vroeg te vertrekken en ook vroeg terug te keren om de voorspelde onweersbuien te vermijden.
"Rond 17.00 uur zullen stevige onweersbuien Nederland binnenkomen, beginnend in Zeeland. Het is niet veilig om op dat moment nog je spullen in te pakken en de weg op te gaan," waarschuwt Erasmus.
Code Geel voor onweersbuien
Het KNMI heeft voor vanavond in het hele land code geel afgegeven vanwege de verwachte onweersbuien. Deze buien kunnen gepaard gaan met intense regenval, hevig onweer, grote hagelstenen en zware windstoten.
"Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan," laat het KNMI weten.
De voorspellingen van Buienradar geven aan dat windstoten lokaal tot 100 kilometer per uur kunnen bereiken. "Deze windstoten kunnen plaatselijk zelfs zwaarder zijn," zegt Erasmus.
"Daarnaast verwachten we hagelstenen van 2 tot 4 centimeter. Hoewel de exacte omstandigheden kunnen variëren per weermodel, zijn alle modellen het erover eens dat voorzichtigheid geboden is."
De onweersbuien zullen zich vanaf 17.00 uur vanuit Zeeland naar het noordoosten verplaatsen. Erasmus verwacht dat op de meeste plaatsen rond middernacht de rust zal terugkeren.
De voorspelde onweersbuien zullen niet voor een aanzienlijke afkoeling zorgen. Woensdag worden in het hele land temperaturen rond de 24 graden verwacht.
"Het blijft overwegend droog, wat goed nieuws is voor iedereen die buiten de halve finale van het EK wil bekijken," voegt Erasmus toe.
Meest gelezen