file 67

Zo bescherm je vanavond je auto tegen schade van hagelstenen

Weerjul 09, 16:20
Vanavond wordt Nederland getroffen door heftig noodweer. Code oranje is van kracht vanwege de verwachte hevige neerslag en hagel. Deze hagelstenen kunnen heel wat schade veroorzaken, maar hoe kun je je auto daarvoor het beste beschermen?
Er staan vanavond intense regenbuien op het menu, gepaard met hagelstenen variërend van 2 tot 4 centimeter in diameter. Deze grote hagelstenen kunnen aanzienlijke schade veroorzaken aan voertuigen die niet beschermd zijn.
De ANWB raadt aan om voorzorgsmaatregelen te nemen om je auto te beschermen. Een van de meest effectieve manieren is om je auto overdekt te parkeren. Als je geen garage hebt, is het raadzaam om een parkeergarage op te zoeken.
Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kan het helpen om je auto strategisch naast een gebouw te plaatsen, wat kan helpen om de impact van de hagel te verminderen.
Voor automobilisten die niet in staat zijn om hun voertuig te verplaatsen, biedt Centraal Beheer een alternatieve oplossing: het gebruik van een autohoes. Een goed passende autohoes kan helpen om de schade te beperken door de kracht van de hagel te verminderen.
Voor extra bescherming adviseert Centraal Beheer om enkele zwembanden onder de hoes te plaatsen, zodat deze de impact van de hagelklappen kunnen absorberen en verdelen.
Indien een autohoes niet beschikbaar is, zijn er nog andere creatieve manieren om je voertuig te beschermen. Karton, luchtbedden of oude matrassen kunnen ook worden gebruikt om je auto te bedekken en zo de kans op schade te verkleinen.
Vermijdt open weilanden en water
Het is raadzaam om alert te blijven en de weersvoorspellingen in de gaten te houden, vooral als je van plan bent deel te nemen aan het verkeer of buitenactiviteiten te ondernemen.
Zo wordt bijvoorbeeld geadviseerd om open weilanden te vermijden, in verband met het voorspelde onweer. Ook varen op water wordt vanavond sterk afgeraden.
Meest gelezen