file 41

Zomerhitte van korte duur: vanaf deze dag 90% kans op neerslag

Weerjun 24, 12:46
Een collectieve zucht van opluchting gaat door heel Nederland nu de zomer dan eindelijk aangebroken lijkt te zijn. Maar hoe lang gaat dit feest eigenlijk aanhouden?
De komende dagen genieten we van prachtig zomerweer met veel zon en temperaturen die oplopen tot 28 graden, met in het zuiden en oosten zelfs uitschieters naar 30 graden op woensdag en donderdag. Voorspellingen laten zien dat we de dagen daarop echter wél onweer en regenbuien kunnen verwachten.
Een zwakke hogedrukgebied zorgt voor een oostelijke stroming met droge continentale lucht. Dit zorgt voor de komende dagen voor heerlijk zomers weer met veel zon.
De temperaturen stijgen gestaag, met woensdag en donderdag als hoogtepunt: in het zuiden en oosten van het land kan het kwik zelfs de 30 graden bereiken.
Kentering met onweer mogelijk
Donderdag krijgt een storing boven de Britse Eilanden vat op ons weer. De wind draait naar zuidwest en het wordt drukkend warm. Donderdagavond en -nacht is er kans op een geïsoleerde regen- of onweersbui.
Vrijdag slaat het weer om: er trekken enkele buien over, vooral in de oosthelft van het land met kans op onweer. De temperaturen dalen flink, met 20 tot 24 graden. De kans op neerslag is 90 procent, met een verwachte 6 mm aan regen.
Komend weekend wordt het wisselvalliger met zonnige perioden en kans op een enkele bui in de middag en avond. De temperaturen blijven aangenaam met 18 tot 22 graden.
Begin en midden volgende week blijft het licht wisselvallig met normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dit zal naar verwachting ook de week daarna aanhouden, met temperaturen van rond de 21 graden en hier en daar een regenbui.
Van de échte zonovergoten, droge zomerse dagen zullen we het de komende paar dagen dus moeten hebben. De voorspellingen verzekeren ons echter wel van een prima tussenweertje in de weken daarna. Voor het weer in juli en augustus kun je hier terecht.
Meest gelezen