file 36

Marktkoopman licht bejaarde op: bijna 600 euro voor vier zakjes fruit

112jul 04, 10:47
Een marktkoopman heeft heel wat klanten doen fronsen in het Belgische dorpje De Klinge, waar onlangs de jaarlijkse Klingse Kalseibraderij plaatsvond. Hij stond daar met zijn eigen fruitkraam en schotelde onder anderen een bejaarde vrouw een bon van bijna 600 euro voor. "Eerlijke prijzen voor topkwaliteit producten!"
Bo van Hoecke vertelt hoe haar 74-jarige schoonmoeder zich een hoedje schrok toen ze maar liefst 570 euro moest aftikken voor vier kleine zakjes fruit. Ondanks haar verbazing voelde ze zich dusdanig geïntimideerd, dat ze het bedrag toch betaalde.
Bo deelde haar verhaal op sociale media, wat leidde tot een golf van vergelijkbare verhalen van andere gedupeerde bezoekers.
Een van hen, Tommy Bernard (34), beschrijft hoe hij werd behandeld als een koning en talloze lekkernijen mocht proeven voordat hij onbedoeld 590 euro betaalde via een verplichte contactloze betaling.
Toen hij ontdekte wat er was gebeurd, reageerde hij direct door de politie in te schakelen en samen naar het kraampje te gaan. Daar werd een bonnetje getoond waarop een bedrag stond voor vijftien kilogram fruit, ver boven wat hij had verwacht of gewild.
De burgemeester van De Klinge, Maaike De Rudder, betreurt de situatie en heeft de gegevens van de fruitkraam aan de politie overhandigd, hoewel er op dat moment nog geen officiële klachten waren ingediend.
Het kraampje zal in elk geval niet meer worden toegelaten op toekomstige evenementen in het dorp.
Marktkoopman spreekt van eerlijke prijzen
De marktkoopman in kwestie ontkent echter de beschuldigingen van oplichting. Hij benadrukt dat zijn prijzen eerlijk zijn gezien de topkwaliteit van zijn producten en dat de klagende klanten gewoon gefrustreerd zijn.
Hij beweert zelfs dat sommige klanten, zoals Tommy Bernard, overmatig veel fruit kochten en achteraf spijt kregen van hun uitgaven.
Meest gelezen