gettyimages 2156715786 1 1

Dít is de datum van de uitspraak in de rechtszaak Ali B

Binnenlandjun 20, 12:18
Het juridische drama rond rapper Ali B heeft vorige week een climax bereikt, met beschuldigingen van verkrachting en aanranding door drie vrouwen.
Het proces, dat veel aandacht trok van de media, begon met emotionele ontkenningen van de bekende mediapersoonlijkheid. Op de eerste zittingsdag werden diverse getuigenissen voorgelezen, terwijl Ali B zichzelf verdedigde tegen de aantijgingen.
Aran Bade, commentator bij RTL Boulevard, merkte op: "Ik heb vandaag een zeer zelfgerichte Ali B gezien." De hoofdaanklacht tegen Ali B draait om de vermeende verkrachting van Naomi M., destijds 20 jaar oud, tijdens een schrijverskamp in Heiloo.
Hoewel Ali B toegeeft seks te hebben gehad met twee vrouwen, ontkent hij ten stelligste de beschuldiging van verkrachting door Naomi M.
De zaak omvat ook de beschuldigingen van aanranding door Jill Helena, bekend van The Voice Of Holland, en een andere verkrachting of poging daartoe van Ellen ten Damme. Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van drie jaar voor de rapper.

Datum van de uitspraak

De uitspraak in deze veelbesproken zaak wordt verwacht op 12 juli. Als Ali B schuldig wordt bevonden aan verkrachting, riskeert hij een gevangenisstraf tot maximaal twaalf jaar, zoals gemeld door de Volkskrant.
Naast de juridische procedures heeft de zaak ook aandacht getrokken vanwege de betrokkenheid van bekende figuren zoals Khalid Kasem, mede-presentator van Khalid & Sophie, die zich bemoeide met de zaak in een poging tot mediation tussen Ali B en de slachtoffers.
Advocaat Sébas Diekstra, die Jill Helena vertegenwoordigt, bevestigde dat er druk was uitgeoefend op zijn cliënt om te overwegen tot mediation met Ali B. Dit initiatief werd echter niet verder voortgezet, aangezien het slachtoffer niet openstond voor deze mogelijkheid.
Ruth Jager, advocaat van Ellen ten Damme en Naomi M., werd ook benaderd door advocaat Michael Ruperti met een vergelijkbaar verzoek tot mediation, wat aangeeft dat er meerdere pogingen zijn gedaan om de zaak buiten de rechtbank op te lossen.
Meest gelezen