file 50

Nu al flinke vertragingen door Oranjefiles

Binnenlandjul 10, 11:06
Oranjefans die woensdagochtend richting Dortmund reizen voor de halve finale van het Nederlands elftal tegen Engeland, zijn al vroeg in de file beland.
Rond 7.00 uur constateerde de ANWB files door politiecontroles aan de grens met Duitsland, waardoor de vertragingen snel oplopen.
Op de A12 bij Arnhem is het bijzonder druk, met vertragingen die al ruim twintig minuten bedragen. Rijkswaterstaat meldde via X dat de files "langzaam maar zeker" langer worden.
Andere grensovergangen, zoals de A67 en A74, beginnen eveneens drukker te worden naarmate de ochtend vordert.
Massale toestroom van supporters
Woensdag trekken Oranjefans massaal naar Dortmund, dat op slechts 100 kilometer van de Nederlandse grens bij Venlo ligt. Hier speelt het Nederlands elftal woensdagavond de cruciale halve finale van het EK tegen Engeland.
De KNVB verwacht dat ongeveer 75.000 Nederlandse supporters de reis naar Duitsland zullen maken, terwijl de stad Dortmund zich voorbereidt op een totale toestroom van meer dan 100.000 voetbalfans.
De verkeersdrukte was te verwachten gezien de grote toestroom van supporters. Eerder waarschuwden de autoriteiten al voor flinke drukte op de wegen richting Duitsland.
De politiecontroles bij de grens voegen extra vertraging toe aan de reis, wat het geduld van de fans op de proef stelt.
Voor veel supporters begon de dag vroeg. Sommigen vertrokken al in de vroege ochtend om de files voor te zijn en een goede plek in het stadion te bemachtigen.
De sfeer onderweg is, ondanks de files, uitgelaten. Fans zwaaien met Nederlandse vlaggen, toeteren en zingen uit volle borst, vastbesloten om hun team aan te moedigen in wat een spannende wedstrijd belooft te worden.
Rijkswaterstaat en de ANWB adviseren reizigers om hun route vooraf goed te plannen en op de hoogte te blijven van de laatste verkeersinformatie.
Het kan helpen om alternatieve routes te overwegen om de drukste grensovergangen te vermijden. Daarnaast wordt aangeraden om voldoende tijd in te plannen voor de reis en voorbereid te zijn op mogelijke verdere vertragingen door politiecontroles.
Met de Nederlandse vlaggen wapperend en de supportersliederen luidkeels door de auto's klinkend, zal Dortmund woensdagavond een golf van Oranje-energie ervaren.
Meest gelezen