ontvoering ijmuiden

Vrouw op klaarlichte dag ontvoert in IJmuiden: politie zoekt deze auto

Binnenlandjun 19, 19:20
De politie van IJmuiden onderzoekt momenteel een mogelijke ontvoering van een vrouw. Dinsdagmiddag kwam er een melding binnen over een verdachte situatie waarbij geweld is gebruikt. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.
Het incident vond volgens de politie die ochtend rond 11.50 uur plaats op een parkeerplaats aan de Heerenduinweg, waar een zwembad is gelegen.
Volgens getuigen werd een vrouw met geweld in een auto getrokken terwijl ze luid gilde. Daarna reed de auto snel weg. De identiteit van de vrouw is nog onbekend. De politie heeft een oproep gedaan in de hoop dat mensen iets gezien hebben en meer informatie kunnen geven.
De politie heeft bevestigd dat er mogelijk drie auto's bij het incident betrokken zijn. Op de parkeerplaats van het zwembad werd een zilverkleurige of grijze Hyundai Tucson achtergelaten.
Deze auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Een tweede auto, een zwarte Volkswagen Golf, werd dinsdagavond teruggevonden in Nieuwegein.
Skoda gezocht
Ook wordt er volop gezocht naar een SKODA Kodiak, een SUV met Spaans kenteken 0449MPG. De politie roept mensen op die de auto sinds dinsdagmiddag hebben gezien om niet te aarzelen en direct contact op te nemen.
Burgemeester Frank Dales van IJmuiden reageert geschokt op het incident. Hij zegt in direct contact met de politie te staan en weet nog niet of de mogelijke ontvoering een ‘relatie heeft met de gemeente Velsen’.
Volgens de burgemeester heeft een aantal mensen de mogelijke ontvoering gezien. "Voor hen moet het een vervelend gevoel zijn dat zoiets in Velsen gebeurt."
Dales: "Ik zie het parkeerterrein als een veilige plek waar ik zelf ook mijn auto parkeer. Het primaire doel is de auto stallen, maar op parkeerterreinen kunnen ook andere dingen gebeuren. Dat zie je elders in Nederland maar ook recent in Beeckesteijn."
De politie roept getuigen op zich te melden: "Heeft u dit voertuig vanaf dinsdagmiddag 18 juni 11.50 uur ergens gezien? Weet u meer over de inzittenden? Of heeft u camerabeelden waar dit voertuig op te zien is? Meldt dit dan spoedig bij de politie via 0800-6070"
Meest gelezen