guenther steiner f1

Günther Steiner: '50/50' kans dat deze coureur de nieuwe Verstappen is

Formule 1mei 31, 10:26
Voormalig Haas-teamchef Guenther Steiner gelooft dat Ferrari's reserve- en huidige F2-coureur Oliver Bearman een goede optie is voor Haas, met een "50/50" kans dat hij de volgende Max Verstappen zou kunnen zijn.
Met Nico Hulkenberg die in 2025 naar Stake F1/Audi verhuist, is er ten minste één stoel beschikbaar bij Haas volgend seizoen.
De stoel van Kevin Magnussen zou ook beschikbaar kunnen komen, mocht de Deen geen contractverlenging krijgen.
Een van de kanshebbers voor een stoel bij het Ferrari-klantenteam is Bearman, die favoriet is om volgend seizoen voor het team te racen.
Ondanks dat hij voor PREMA in F2 racet, maakte de jonge Brit eerder dit seizoen zijn competitieve F1-debuut in de Grand Prix van Saoedi-Arabië.
Bearman viel in voor Carlos Sainz vanaf de derde vrije training omdat de Spanjaard een spoedoperatie aan zijn blindedarm moest ondergaan.
Opmerkelijk genoeg kwalificeerde Bearman zich als 11e bij zijn debuut en eindigde als zevende, voor zowel Lewis Hamilton als Lando Norris.
Voorafgaand aan zijn indrukwekkende debuut had Bearman al deelgenomen aan FP1-sessies voor Haas. Steiner denkt dat het tekenen van Bearman een goede beslissing zou zijn voor Haas.
"Ik denk dat Oliver Bearman een goede zet is voor Haas," zei Steiner in The Red Flags Podcast. "Bearman deed het goed in de Ferrari, zelfs al was het maar één race, en ik denk dat hij zelfbewust is.
Het is nog een beetje vroeg om te zeggen: 'Dit is de nieuwe Max Verstappen.'"
Ondanks dat Bearman duidelijk een enorm talent is op slechts 19-jarige leeftijd, gaat Steiner ervan uit dat er een "goede wachtlijst" is van coureurs die
Haas als een optie zien voor 2025. Met zoveel coureurs zonder contract wordt er verwacht dat er veel actie zal zijn op de coureursmarkt, met name bij Alpine, aangezien zowel Pierre Gasly als Esteban Ocon nieuwe deals nodig hebben.
Steiner gelooft echter dat de financiële eisen van Gasly en Ocon waarschijnlijk te hoog zijn voor Haas, vooral omdat coureurs zoals Bearman goedkoper zouden zijn. Steiner wijst erop dat er een kans is dat Bearman de volgende grote ster zou kunnen zijn, hoewel Haas ook moet erkennen dat er een mogelijkheid is dat de Brit dat misschien niet is.
"Hij zou het kunnen zijn, maar het is ook 50/50. Je hebt geen zekerheid dat hij het zal worden," zei de voormalige Haas-teambaas. "Ik denk dat er een goede wachtlijst is. Ik zou zeggen dat de twee Alpine-coureurs rondkijken, hoewel ik denk dat hun financiële eisen hoger zijn dan wat Haas kan bieden."
Met de huidige situatie bij Haas en de vele mogelijke kandidaten voor een stoel, wordt het spannend om te zien op wie het team zal gokken in het komende seizoen.
Oliver Bearman lijkt een veelbelovende optie, maar de concurrentie om de plaatsen is hevig, en alleen de tijd zal uitwijzen wie de kans krijgt.
Meest gelezen