jos verstappen helmut marko

Helmut Marko haalt uit naar Lando Norris

Formule 1jul 02, 12:46
Red Bull F1-adviseur Helmut Marko heeft Lando Norris’ radioklachten tijdens de Oostenrijkse Grand Prix als “zielig” omschreven.
Norris en Max Verstappen vochten zondag om de leiding van de race op de Red Bull Ring. Voor hun botsing bij bocht 3 probeerde Norris verschillende agressieve inhaalmanoeuvres.
Verstappen veranderde subtiel zijn lijn tijdens het remmen, wat Norris ertoe bracht om er een potje over te klagen via de teamradio.
Norris drong er bij de F1-stewards op aan om in te grijpen tegen Verstappen's verdediging, vooral toen hij vond dat de Nederlander de leiding behield door buiten de baan te gaan. Marko was niet onder de indruk van Norris’ reactie via de radio.
“Het was zielig hoe Norris zich op de radio gedroeg," zei Marko tegen OE24. "Maar zulke dingen gebeuren en ik zou het afschrijven als een race-ongeluk, hoewel Norris waarschijnlijk over zijn eigen grenzen is gegaan.”
Na de race suggereerde Norris dat zijn relatie met Verstappen in gevaar zou kunnen komen als Max zich niet verontschuldigt of verantwoordelijkheid neemt voor het incident. Marko vindt dat Norris’ opmerking over een verontschuldiging de situatie niet helpt.
"Norris' opmerking dat Max zich zou moeten verontschuldigen helpt niet echt. Maar ze zullen elkaar ontmoeten voor een gesprek," voegde hij eraan toe.
"Normaal vliegen ze samen, maar dit keer reisden ze apart. Dus Max had een rustige terugvlucht.”
McLaren-baas Andrea Stella was na afloop kritisch op Verstappen. Hij vond dat Verstappen zich wanhopig gedroeg tijdens de race en Norris onnodig onder druk zette, wat leidde tot een botsing in ronde 64 toen Norris probeerde Verstappen in te halen​
Hij bekritiseerde ook de FIA, die volgens hem had moeten ingrijpen en Verstappen een straf had moeten geven voor zijn eerdere acties. Dit had volgens Stella een ernstiger incident kunnen voorkomen
Norris zelf gaf na de race toe dat hij fouten had gemaakt, maar vond dat Verstappen zich te agressief opstelde.
Meest gelezen