file 29

Jos Verstappen is helemaal klaar met Red Bull-teambaas: 'Hoe kinderachtig ben je?'

Formule 1jun 28, 14:30
De verhouding tussen Jos Verstappen en Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, is definitief verzuurd. Verstappen, vader van Max, heeft aangegeven dat hij geen toekomst meer ziet in hun relatie. "Ik ben helemaal klaar met hem."
Jos Verstappen had ingestemd om samen met F1-legendes Gerhard Berger, David Coulthard, Johnny Herbert en Emerson Fittipaldi deel te nemen aan de Legends Parade tijdens de Oostenrijkse GP. Dit zou een leuke geste zijn naar de vele Nederlandse fans die het circuit bezochten.
Echter, zijn plezier werd bedorven toen bleek dat Horner hem verbood gefilmd te worden, inclusief opnames met een drone. "Er zouden opnames, ook met een drone, van gemaakt worden. Maar Horner wilde dat ik niet gefilmd zou worden. Hoe kinderachtig kun je zijn?", vroeg Verstappen zich vrijdagochtend af in Red Bulls gastenverblijf op de Red Bull Ring. Daar had hij zich vrijwillig terug getrokken.
"Ik ben helemaal klaar met hem (Horner)," voegde de voormalig F1-coureur eraan toe. De twee mannen hebben al geruime tijd geen contact meer. Dit conflict is mede ontstaan door de kritiek die Verstappen uitte over de 'Horner-case', waarin de teambaas werd beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag door een medewerkster van het team. Na een intern onderzoek werd Horner vrijgesproken van alle beschuldigingen.
Situatie is onhoudbaar
Verstappen concludeerde toen al dat de positie van Horner ‘onhoudbaar’ was geworden en in het belang van het team zou moeten opstappen. Dat heeft de Brit, met steun van de Thaise grootaandeelhouder van de energiedrankenfabrikant, niet gedaan. Sindsdien is de relatie tussen Horner en Verstappen bekoeld.
Het filmverbod voor de oud-coureur tijdens de Legends Parade was de laatste strohalm. "Het lijkt wel een kleuterschool," concludeerde Verstappen. "Ik had wel mogen rijden, maar ik heb me teruggetrokken. Ik vind dit gedrag van Horner zo kinderachtig. Het zegt veel over hem, denk ik."
Meest gelezen