max verstappen

Max Verstappen maakt in één klap een einde aan alle geruchten

Formule 1jun 28, 13:33
Max Verstappen heeft alle geruchten over een mogelijke overstap naar een ander Formule 1-team de kop ingedrukt.
Tijdens een persconferentie voorafgaand aan het raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk verklaarde hij dat hij Red Bull trouw blijft, ondanks dat het team op dit moment niet meer de snelste auto heeft.
Verstappen was duidelijk: "Het werkt niet zo in de Formule 1 dat je opeens kunt zeggen: tot ziens en dit was het. Ik heb een contract voor de lange termijn en ik voel me thuis bij dit team."
Hij vervolgt: "We zijn al hard aan het werk voor de auto van volgend jaar en werken aan verbeteringen, dus dat moet genoeg zeggen over waar ik volgend jaar rijd."
Max Verstappen wordt vaak genoemd als opvolger van Lewis Hamilton, die aan het einde van dit jaar Mercedes verlaat voor Ferrari. Teambaas Toto Wolff van Mercedes heeft herhaaldelijk aangegeven dat Verstappen welkom is, en ook Mercedes-topman Ola Källenius liet weten dat het team graag van Verstappens diensten gebruik zou maken.
Toch blijft Verstappen bij Red Bull. Hij heeft een contract tot en met 2028 en voelt zich op zijn plek binnen het team. De Nederlander benadrukte dat hij tevreden is met zijn huidige positie en dat de speculaties over een overstap ongegrond zijn.
Dit werd ook bevestigd door Red Bull-teambaas Christian Horner, die aangaf dat er geen twijfel bestaat over de toekomst van Verstappen bij het team.
Daarnaast is het bekend dat Verstappen veel waarde hecht aan het blijven van belangrijke personen binnen Red Bull, zoals Helmut Marko. Zolang het team stabiel blijft en hard werkt aan verbeteringen, heeft Verstappen geen reden om te vertrekken.
Verstappen grapte eerder dit jaar nog over zijn toekomst in de Formule 1, maar stelde fans gerust door te laten weten dat hij gelukkig is bij Red Bull en zich daar volledig op de toekomst rich.
De stabiliteit en het vertrouwen binnen het team, gecombineerd met het lange termijn contract, maken duidelijk dat Verstappen voorlopig bij Red Bull blijft, ondanks de avances van andere topteams in de Formule 1.
Meest gelezen