max verstappen slaat terug

Max Verstappen slaat terug: 'Dit is niet mijn schuld!'

Formule 1jun 21, 13:21
Max Verstappen is niet blij met de beschuldigingen van de British GP-promoter dat zijn dominantie de ticketverkoop van de Engelse race negatief beïnvloedt. Hij wijst met een stevige vinger terug naar de organisator van het evenement.
De promotorstelt dat de voorspelbaarheid van Red Bull's overwinningen een negatief effect heeft gehad op de kaartverkoop. Maar Verstappen vindt dat de oorzaak elders ligt.
Pringle beweerde in een interview met Autosport dat de dominantie van Verstappen en Red Bull sinds 2022 ervoor heeft gezorgd dat de spanning uit de sport verdwijnt, wat weer de kaartverkoop beïnvloedt.
Volgens hem was er na Covid een grote vraag naar tickets, maar nu is die vraag gedaald. Hij erkent dat ticketprijzen een rol spelen en dat de strategie rond ticketprijzen goed moet zijn. Toch vindt hij dat de constante overwinningen van één team de fans minder enthousiast maakt.
Hoge prijzen schrikken fans af
Fans op sociale media zijn het niet eens met Pringle. Ze wijzen op de hoge prijzen als belangrijkste reden voor de tegenvallende kaartverkoop. Volwassenen betalen namelijk €406 voor een standaard toegangsticket, terwijl de goedkoopste zitplaatsen in de tribunes €639 kosten.
Kinderen onder 11 jaar betalen €203 voor toegang en €480 voor een zitplaats in de tribune. Een gereserveerde zitplaats op de Hamilton Straight kost zelfs €978. Deze prijzen maken het voor veel fans simpelweg onbetaalbaar om het evenement bij te wonen.
Verstappen reageerde scherp op de beschuldigingen. "Ik denk niet dat het mijn schuld is," zei hij tegen de media. "Het F1-seizoen is erg spannend, er zijn veel teams die strijden om overwinningen. Als een promotor zijn stoelen niet kan vullen en ze wijzen met de vinger naar iemand anders, moeten ze eerst naar zichzelf kijken en wat ze verkeerd doen. Andere plaatsen vullen namelijk wel makkelijk."
Lewis Hamilton zei blij te zijn dat Silverstone's toekomst veilig is gesteld, maar hij erkent dat de ticketprijzen een probleem zijn.
"Het is een ongelooflijk evenement, maar de prijzen blijven stijgen," zei Hamilton. "Gezien de huidige kosten van levensonderhoud zijn de prijzen voor veel fans te hoog. We moeten manieren vinden om de toegankelijkheid te verbeteren."
Eén ding is zeker: er moeten veranderingen komen om het voor fans weer aantrekkelijker te maken om evenementen zoals de British GP bij te wonen.
Meest gelezen