opvolger lewis hamilton

Opvolger Lewis Hamilton bekend

Formule 1jun 13, 14:30
Mercedes heeft een nieuwe coureur gevonden om Lewis Hamilton te vervangen. George Russell rijdt volgend jaar voor Mercedes, maar zijn nieuwe teamgenoot was nog onbekend.
Na een lange zoektocht en pogingen om Max Verstappen aan te trekken, lijkt Mercedes gekozen te hebben voor Kimi Antonelli. De jonge Italiaan heeft al indrukwekkende resultaten behaald in de junior-categorieën en zal waarschijnlijk in 2025 voor Mercedes rijden, zo meldt BILD
Antonelli, een rijzende ster in de autosport, wordt vaak vergeleken met Verstappen. Hij heeft al meerdere kampioenschappen gewonnen in de juniorcategorieën, waaronder de Italiaanse F4 en de Formula Regional European Championship.
Momenteel rijdt hij voor Prema in de Formule 2. Zijn prestaties hebben hem genoeg punten opgeleverd voor een superlicentie, die nodig is om in de Formule 1 te mogen racen. Antonelli wordt in augustus 18 jaar, wat hem oud genoeg maakt om zijn debuut te maken in de Formule 1.
De zoektocht naar een vervanger voor Lewis Hamilton was uitdagend. Hoewel Mercedes teambaas Toto Wolff geprobeerd heeft Max Verstappen los te weken bij Red Bull Racing, is dat niet gelukt.
Ondertussen blijft het spannend afwachten of de jonge Italiaan de grote schoenen van Hamilton kan vullen en of hij de hoge verwachtingen kan waarmaken. De Formule 1-wereld zal in ieder geval met veel belangstelling volgen hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt.
Waar rijdt Lewis Hamilton in 2025?
In 2025 zal Lewis Hamilton voor het Ferrari team rijden. Hij maakt een verrassende overstap van Mercedes naar Ferrari na het seizoen van 20241. Dit wordt beschouwd als een van de meest opzienbarende transfers in de Formule 1. Hamilton heeft een meerjarig contract getekend met Ferrari en zal teamgenoot worden van Charles Leclerc.
Kimi Antonelli
Kimi Antonelli van PREMA Racing maakt zich klaar om te rijden voorafgaand aan de kwalificatie voor ronde 5 van het Formule 2-kampioenschap op Circuit de Monaco.
Meest gelezen