jos verstappen formule 1 laatste nieuws

Jos Verstappen kraakt Red Bull: Het tijdperk van dominantie lijkt voorbij

Formule 1mei 27, 14:53
Jos Verstappen heeft scherpe kritiek geuit op Red Bull nadat het team voor het tweede opeenvolgende weekend problemen had.
Jos Verstappen heeft geoordeeld dat het tijdperk van dominantie van Red Bull voorbij is en suggereert dat het team zijn prioriteiten zou moeten heroverwegen na wat hij beschouwt als een gebrek aan focus.
De vader van de drievoudige wereldkampioen Max Verstappen verklaarde dat hoewel het team uit Milton Keynes competitief zal blijven, er iets moet gebeuren om het snel kleiner wordende gat naar Ferrari en McLaren op te lossen.
In Monaco beleefden de regerende constructeurskampioenen een tweede opeenvolgende moeilijk weekend, na ook al te hebben geworsteld tijdens de Emilia Romagna Grand Prix een week eerder.
Na een gebrek aan snelheid tijdens de trainingen kon Max Verstappen het tempo van Ferrari en McLaren niet bijhouden in de kwalificatie, waarbij hij zich bevond tussen de Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton.
Hij moest zijn laatste snelle ronde afbreken nadat hij de muur raakte aan de buitenkant van bocht 1, Sainte Devote.
Na te zijn gestart vanaf de zesde plaats, kon hij geen weg vinden langs Russell voor hem en bracht uiteindelijk zijn RB20 thuis op dezelfde positie als waarop hij was gestart, tussen de twee Mercedes-bolides in.
"Het tijdperk waarin Red Bull de dominante auto had, lijkt nu echt voorbij," vertelde zijn vader aan de Nederlandse krant De Telegraaf na de race, voordat hij een sneer uitdeelde aan het team: "Misschien moeten ze weer wat meer gaan focussen op racen en wederzijdse communicatie, in plaats van op andere dingen..."
"Er zullen zeker races zijn waarin Red Bull weer in goede vorm zal zijn, maar ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan oplossen. Er moet echt iets gebeuren daar," vervolgde hij.
"Red Bull moet uitvinden waar dit probleem vandaan komt, want het is duidelijk dat teams als Ferrari en McLaren dichterbij komen. Max heeft dat tot nu toe enigszins kunnen maskeren, maar het grote verschil met Sergio Perez wordt steeds duidelijker."
'Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen'
De oudere Verstappen gaf wel toe dat hoewel Red Bull Racing niet altijd zijn zin zal krijgen, het team in de strijd zal blijven. Echter, hij waarschuwde dat het team snel iets moet doen – en hij is benieuwd wat dat zal zijn.
"Er zullen zeker races zijn waarin Red Bull weer in goede vorm zal zijn," zei hij. "Maar ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan oplossen. Er moet echt iets gebeuren daar."
De 52-jarige kon het niet laten om de aandacht te richten op de teamgenoot van zijn zoon, Sergio Perez, die een teleurstellend weekend had na te hebben gefaald om Q3 te halen in Imola en slechts als achtste te eindigen in die race.
De Mexicaanse coureur slaagde er niet in om Q1 te halen in Monaco voor het tweede seizoen op rij. Zijn race duurde slechts twee bochten. De 34-jarige botste met de Haas van Kevin Magnussen tijdens de klim door Beau Rivage en raakte vervolgens de teamgenoot van Magnussen, Nico Hulkenberg.
"Red Bull moet uitvinden waar dit probleem vandaan komt, want het is duidelijk dat teams als Ferrari en McLaren dichterbij komen," legde Verstappen senior uit.
"Max heeft dat tot nu toe enigszins kunnen maskeren, maar het grote verschil met Sergio Perez wordt steeds duidelijker."
Meest gelezen