max verstappen lando norris

Lando Norris haalt keihard uit naar Max Verstappen na crash

Formule 1jul 01, 9:01
Lando Norris en Max Verstappen reden zondag met desastreuze gevolgen tegen elkaar aan tijdens de Oostenrijkse Grand Prix.
Lando Norris heeft aangegeven dat hij "respect zal verliezen" voor Max Verstappen als deze geen verantwoordelijkheid neemt en zijn excuses aanbiedt voor hun crash in ronde 64 van de Oostenrijkse Grand Prix.
De twee kampioenschapsrivalen waren in een harde strijd verwikkeld in de slotfase van de race. Een slechte pitstop van Red Bull zorgde ervoor dat Verstappen slechts twee seconden voor de McLaren-coureur zat bij het ingaan van de laatste stint.
Na een paar mislukte inhaalpogingen dook Norris aan de buitenkant van zijn rivaal in bocht drie, maar Verstappen bewoog tijdens het remmen, waardoor ze contact maakten.
Beide coureurs kregen een lekke band, maar Norris kwam er slechter vanaf. Zijn rechterachterband scheurde volledig, waardoor hij de auto moest parkeren. Verstappen kon ondanks een tijdstraf van tien seconden doorgaan en eindigde als vijfde.
In gesprek met Sky Sports F1 over de toekomst van zijn vriendschap met Verstappen zei Norris: "Ik weet het niet, het hangt af van wat hij zegt. Als hij zegt dat hij niets fout heeft gedaan, dan verlies ik veel respect voor hem.
"Als hij toegeeft een beetje dom te zijn geweest en in mij te rijden en een beetje roekeloos te zijn geweest, dan verlies ik een klein beetje respect voor hem, maar het blijft moeilijk te accepteren als je vecht voor de overwinning.
"Ik probeer eerlijk te zijn van mijn kant en hij was dat gewoon niet. Ik weet het niet, dat is alles waar ik aan denk. Het kan me nu niet schelen, ik ben gewoon kapot voor het team."
Verstappen ontkende dat hij tijdens het remmen bewoog. "Natuurlijk, van buitenaf is het moeilijk te zien wanneer ik rem. In het verleden was dat een klacht.
"Nu beweeg ik mijn stuur altijd voordat ik rem en rem dan in een rechte lijn. Het is altijd makkelijk te zeggen van buitenaf dat ik beweeg tijdens het remmen. Maar ik denk dat de man in de auto het beste weet wat hij doet."
Het is nog niet bekend of de twee het inmiddels hebben bijgelegd.
Meest gelezen