file 16

35.000 euro opgehaald voor dakloze Hadjer die gevonden portemonnee inleverde

Geld25 jun , 9:11
Het verhaal van de dakloze Hadjer Al-Ali (33) heeft landelijk heel wat harten doen smelten. Sinds Hadjer een moddervette beurs met 2.000 euro vond in de trein en deze direct bij de politie inleverde, wordt hij overspoeld door een tsunami aan steun. Op een donatiepagina van GoFundMe is er meer dan 35.000 euro voor hem opgehaald.
Hadjer, nu anderhalf jaar dakloos en vader van twee kinderen, leeft al lange tijd onder moeilijke omstandigheden. Zijn bezittingen bestaan uit slechts twee outfits en een klein boodschappentasje waarin hij een schilderijtje van zijn kinderen bewaart. Hij overleeft van het geringe statiegeld dat hij ophaalt door lege blikjes te verzamelen op straat en in de trein.
Aan Hart van Nederland vertelt Hadjer dat de politie verrast reageerde op het terugbrengen van de portemonnee. "Ze waren enthousiast, dat er blijkbaar nog goede burgers bestaan."
Zijn heldendaad, die gezien zijn situatie als buitengewoon goedhartig wordt geschouwd, kwam in het nieuws en inspireerde talloze mensen om Hadjer te helpen. Een weldoener besloot daarom een GoFundMe-campagne op te zetten.
1400 mensen leveren een bijdrage
De respons op deze inzamelingsactie is overweldigend. Binnen korte tijd hebben honderden mensen, geraakt door Hadjers verhaal, hun steun betuigd door te doneren. Deze genereuze actie heeft de mogelijkheid gecreëerd voor Hadjer om zijn dromen waar te maken en de banden met zijn kinderen te herstellen.
Inmiddels hebben 1400 mensen een bijdrage geleverd. Een van de donateurs vat het mooi samen: "Wat een prachtig en eerlijk mens ben je. Ik hoop dat alle kleine beetjes je helpen om je leven weer op een gelukkige en gezonde manier vorm te geven." Hadjer bewijst dat karma wel degelijk bestaat en dat eerlijkheid écht loont.