file 12

Let op: je ING-pas werkt straks niet meer

Geldjun 21, 15:15
Vanaf 1 juli schakelt ING de magneetstrip op betaalpassen uit. Dat maakt dat passen in sommige landen vanaf die datum onbruikbaar worden.
Op sommige plekken in Ijsland, Australië en de Verenigde Staten kun je de betaalpas zonder magneetstrip dan niet meer gebruiken. Iets afrekenen in een winkel wordt daarom onmogelijk.
Ook op enkele Caraïbische eilanden en Bermuda kun je bij bepaalde geldautomaten geen geld meer opnemen met je pas. ING adviseert klanten daarom om voor de zekerheid een creditcard of voldoende contact geld mee te nemen, mocht je die kant op willen.
In Europa is betalen met chip al langer de norm. Buiten Europa kon je nog wel op veel plekken betalen middels de magneetstrip. "Hierbij was het mogelijk om pasgegevens te kopiëren en skimmingfraude te plegen,'' zegt een woordvoerder van de ING. Om die reden werd meer dan tien jaar geleden ingevoerd dat je pas standaard op betalingen in Europa stond ingesteld.
Vanaf 1 juli komt hier voorgoed verandering in, dan staat de pas dus standaard op 'wereld' ingesteld. De magneetstrip verdwijnt overigens niet helemaal van de passen. Het heeft namelijk nog een andere functie. "In het buitenland zou de strip nog gebruikt kunnen worden om toegang te krijgen tot de ruimte waar de geldautomaat is."

Gebruikers zijn blij met aanpassing

Sommige rekeninghouders van de bank zien dit als een vooruitgang. Zij zeggen dat de magneetstrip wel eens onnodig voor problemen zorgde. Zo bleek de strip vaak de boosdoener wanneer een bankpas niet geaccepteerd werd bij een pinautomaat, omdat deze dan 'op tilt' was geslagen. "Dat probleem is nu gelukkig verleden tijd."
Meest gelezen