file 66

Deze datum kun je alvast in je agenda zetten voor de mogelijke Oranje-huldiging

Voetbaljul 09, 16:05
We zijn officieel natuurlijk nog geen EK-winnaar, maar mocht Oranje het daadwerkelijk zo ver schoppen, dan kun je deze datum in je agenda schrijven voor de mogelijke huldiging.
De KNVB en de gemeente Amsterdam zitten namelijk al in een geheime vergadering over de grote vraag: wat als het Nederlands elftal het EK-voetbal wint en we een grote viering moeten regelen?
Maar goed, eerst nog even die Engelsen naar huis sturen. En daarna hop, naar Berlijn om de Spanjaarden of de Fransen koud te maken in de finale.
Als Oranje de Europese voetbaltitel binnenhaalt, staat bondscoach Ronald Koeman met zijn team dinsdag 16 juli op de huldigingsboot in Amsterdam. De KNVB en de gemeente hebben al dagen een brainstormsessie over het grootste voetbalfeest ooit in de hoofdstad.
Als het zover komt, wordt het gegarandeerd spectaculair. De Oranje-shirts zijn nu al niet aan te slepen en overal uitverkocht.
"Het is allemaal heel voorbarig", zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, vandaag tijdens de laatste training van Oranje in Wolfsburg. "Maar het is ook niet zo dat je zo’n huldiging snel even regelt. Laten we alles stap voor stap doen en morgen eerst proberen van Engeland te winnen."
Voorbereiden op een huldiging blijkt sowieso een vak apart, zo leert de geschiedenis ons. Denk maar aan 1988, toen Oranje voor het eerst de titel greep. Fans, bijna een miljoen in getal, waren in extase, maar op de woonboten in de Amsterdamse grachten was het bijna niet uit te houden.
We moeten ons eerst nog even bewezen
Ondanks toenemend geloof in een nieuwe Oranje-titel, is de weg nog lang. De winnaar van het duel tussen Nederland en Engeland speelt zondagavond om 21.00 uur in de finale tegen Spanje of Frankrijk in het Olympiastadion van Berlijn, waar Oranje eerder Oostenrijk en Turkije versloeg. Vanavond om 21.00 uur vindt de halve finale tussen Frankrijk en Spanje plaats in
Meest gelezen