virgil van dijk oostenrijk

Door de nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk kunnen we dit topland treffen

Voetbal25 jun , 19:58
Nederland keek dinsdagavond sip toe toen het nationale elftal een pijnlijke nederlaag leed tegen Oostenrijk. Ondanks een dappere inhaalrace van de mannen van Ronald Koeman, eindigde de wedstrijd in een 2-3 verlies.
Hierdoor sluit Nederland Groep D af op de derde plek.
Oostenrijk verraste vriend en vijand door als eerste te eindigen in Groep D. Frankrijk had een mindere dag en kwam tegen het al uitgeschakelde Polen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dit onverwachte resultaat bezegelde hun tweede plaats in de groep.
Deze derde plaats betekent namelijk dat Nederland het in de achtste finales moet opnemen tegen een groepswinnaar. Welk land dat zal zijn, is nog niet duidelijk. De onzekerheid hangt als een donderwolk boven het elftal, maar het kan dus EK-favoriet Spanje worden.
Engeland en Denemarken zijn ook nog in de race als onze volgende tegenstander, evenals Roemenië en België.
Derde plek zorgt voor lastige loting
Voor Ronald Koeman en zijn team wacht nu de uitdaging om zich te herpakken. De teleurstelling van de wedstrijd tegen Oostenrijk moet snel worden omgezet in strijdlust. Alleen zo kunnen ze hopen op een betere prestatie in de volgende ronde.
Na een dramatische eerste helft begon Oranje ijzersterk aan de tweede helft in de pot tegen Oostenrijk op het EK 2024.
In de 46e minuut was het de 25-jarige Gakpo die Nederland op 1-1 weet te zetten. Helaas duurde het niet voor lang.
Vlak na rust stond Oostenrijk weer voor. Florian Grillitsch zette een versnelling in over links. Romano Schmid was sneller dan Cody Gakpo. Stefan de Vrij probeerde nog te redden op de lijn, maar tevergeefs: 2-1 voor Oostenrijk.
Na 75 minuten gaf Memphis Depay Nederland weer hoop. Hij scoorde de 2-2 met een prachtig doelpunt. Even leek het feest niet door te gaan vanwege vermeend hands, maar na controle werd het doelpunt terecht goedgekeurd.
De vreugde duurde echter kort. Na 80 minuten besliste Marcel Sabitzer de wedstrijd. Helemaal vrij kon hij vanuit het middenveld oprukken. Met een feilloos schot zette hij Oostenrijk op 3-2. Nederland kwam deze klap niet meer te boven en moest de nederlaag slikken.
Aanvoerder Virgil van Dijk analyseerde het treffend na de wedstrijd: "We moeten het beter doen, dat is duidelijk."