file 51

Opstelling van Oranje tegen Turkije bekend: Koeman kiest voor deze helden

Voetbaljul 05, 15:14
Zaterdag neemt Oranje het op tegen Turkije in Berlijn, om een plek in de halve finale van het EK te bemachtigen. Ronald Koeman heeft na de overtuigende overwinning op Roemenië weinig reden om zijn basiself om te gooien.
Toch worden enkele aanpassingen in de opstelling van het Nederlands elftal verwacht.
Op dinsdag wist Ronald Koeman te verrassen door Steven Bergwijn in de basisopstelling te plaatsen. Hoewel Bergwijn als rechtsbuiten begon, speelde hij voornamelijk centraal in de eerste helft. Hierdoor kon Koeman zijn gewenste vierkant op het middenveld creëren met Bergwijn, Xavi Simons, Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders.
Aan het einde van de eerste helft leek Bergwijn wat last te hebben van een aanvaring met een Roemeense speler. Ondanks dat hij niet per se slecht presteerde, besloten ze hem tijdens de rust in te wisselen.
Donyell Malen verving Bergwijn en maakte in de tweede helft een grote indruk. De Dortmund-aanvaller reageerde scherp op een voorzet van Cody Gakpo en scoorde, waarna hij in de slotfase ook nog de eindstand van 3-0 bepaalde.
Met een solide verdediging en een dominant middenveld lijkt de grootste vraag voor Koeman de invulling van de rechtsbuitenpositie te zijn. Een basisplaats voor Malen ligt voor de hand, al moet opgemerkt worden dat hij tegen Oostenrijk beter als invaller presteerde.
Naast Bergwijn en Malen maakt ook Jeremie Frimpong kans op een plek in de basis. De wingback van Bayer Leverkusen speelde uitstekend tegen Frankrijk, maar kwam daarna tegen Oostenrijk en Roemenië niet meer in actie.
De verwachte opstelling van Oranje is daarom: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Xavi Simons; Malen, Memphis, Gakpo.