johan derksen verbruggen

Johan Derksen haalt uit naar ster van Oranje: 'Daar is hij slecht in'

Voetbal07 jul , 9:51
In de nasleep van Nederland's nipte overwinning op Turkije is Johan Derksen niet te spreken over het optreden van Bart Verbruggen.
Ondanks Oranje's 0-1 zege door een doelpunt van Samet Akaydin, blijft de kritiek van de voetbalanalist van Vandaag Inside niet uit. Volgens Derksen heeft Verbruggen een zwakke plek die dringend aandacht nodig heeft.
Tijdens de uitzending van Vandaag Inside Oranje haalt Derksen uit naar Verbruggen's timing. "Die bal is zo lang onderweg. Dat kun je gewoon timen," zegt hij over de cruciale voorzet van Arda Güler die leidde tot de Turkse treffer.
Volgens Derksen is Verbruggen daar slecht in: "Dit is zijn zwakke punt. Let maar op hem." De oud-voetballer laat geen ruimte voor twijfel en benadrukt dat dit een terugkerend probleem is bij de jonge doelman.
Derksen is van mening dat Verbruggen veel te danken heeft aan zijn teamgenoten bij Brighton & Hove Albion, aangezien hij daar met lange verdedigers speelt die kunnen koppen. "Het is echt een zwakke plek van hem," stelt de analist.
Derksen roemt Bart Verbruggen wel als een rots in de branding wanneer het aankomt op lijnreddingen.
Met de halve finales tegen Engeland op 10 juli in zicht lijkt het van cruciaal belang dat Verbruggen zijn zwakke punten aanpakt.
Nederland verslaat Turkije:
Nederland begon sterk tegen Turkije op het EK 2024 na zwakke openingen in vorige wedstrijden. Memphis Depay miste een vroege kans, en Turkije overtrof Nederland in de duels.
Samet Akaydin scoorde voor Turkije in de 35e minuut. In de tweede helft, met Wout Weghorst in het veld, creëerde Nederland kansen.
Stefan de Vrij scoorde de gelijkmaker uit een hoekschop. Cody Gakpo maakte de winnende goal na een voorzet van Denzel Dumfries.
Turkije kwam bijna gelijk, maar Micky van de Ven en Bart Verbruggen redden cruciale kansen. Nederland hield stand en bereikte de halve finale tegen Engeland