ronald koeman wk 2026

Ronald Koeman komt met zeer belangrijk nieuws in aanloop naar Nederland - Engeland

Voetbaljul 08, 20:14
Na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk leek een vroegtijdig vertrek van Ronald Koeman als bondscoach mogelijk. Nu geeft hij echter duidelijkheid over zijn toekomst bij Oranje.
Koeman antwoordt op de vraag van De Telegraaf of hij tijdens het WK van 2026 nog steeds bondscoach is met: "Zoals het nu is wel. Volgens mij kunnen ze al niet meer van me af."
Hiermee verwijst hij naar een evaluatiemoment. Dit moment zou plaatsvinden als Oranje niet verder zou komen dan de achtste finales. Aangezien Nederland onder zijn leiding de halve finales heeft bereikt, blijft zijn contract van kracht.
Koeman benadrukt dat zijn privésituatie geen reden is om te stoppen.
Zijn vrouw Bartina maakte in aanloop naar het EK bekend dat ze opnieuw borstkanker heeft.
Deze keer is het chronisch. Koeman: "De gezondheid van mijn vrouw is oké. Ze heeft wel behandelingen maar dat is geen reden om te stoppen als trainer." Ondanks de ziekte van zijn vrouw, reisde Koeman naar het EK in Duitsland.
In 2010 kreeg Bartina voor het eerst kanker en werd genezen na een operatie en chemotherapie. In 2018 had ze uitzaaiingen in haar wervelkolom, gevolgd door nieuwe chemotherapie.
Vorig jaar werd weer activiteit ontdekt, waardoor ze nu elke drie à vier weken behandelingen ondergaat in Nederland. Ze krijgt immuuntherapie met herceptin en een chemopil.
Bondscoach voor het WK 2026
Koeman laat weten dat hij Oranje ook wil leiden in 2026, als er weer een WK wordt gehouden.
Het WK 2026 wordt georganiseerd door Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Dit is de eerste keer dat het toernooi in drie landen wordt gehouden.
Het evenement vindt plaats van 11 juni tot 19 juli 2026 en zal voor het eerst 48 teams bevatten. De wedstrijden worden gespeeld in 16 stadions verspreid over de drie gastlanden.
Meest gelezen