petitie overspelen ek wedstrijd

Petitie om EK-wedstrijd over te laten spelen al meer dan 500.000 keer getekend

Voetbaljul 08, 21:50
Een petitie om een EK-wedstrijd opnieuw te spelen na een controversiële beslissing is al bijna een half miljoen keer ondertekend.
De wedstrijd tussen Duitsland en Spanje in de kwartfinales eindigde in een thriller in Stuttgart, maar het waren de gastheren die uit het toernooi werden gekegeld.
Spanje leek door te gaan totdat Florian Wirtz in de 89e minuut de gelijkmaker scoorde, wat leidde tot verlenging. Vervolgens kopte Mikel Merino in de 119e minuut de winnende treffer binnen, waarmee hij de Duitse droom in duigen liet vallen.
Kort na de wedstrijd startten Duitse supporters een online petitie om de wedstrijd over te laten spelen. Zij vonden namelijk dat hun team een strafschop had moeten krijgen toen Jamal Musiala's schot de hand van Marc Cucurella raakte.
Scheidsrechter Anthony Taylor liet echter doorspelen en de VAR (Stuart Attwell) ging akkoord met die beslissing.
Volgens de richtlijnen die de scheidsrechters voorafgaand aan het toernooi kregen nam Taylor de juiste beslissing. Cucurella’s hand bevond zich namelijk niet in een onnatuurlijke positie toen de bal deze raakte.
Roberto Rosetti, hoofd scheidsrechters van de UEFA, had officials verteld dat hij geen strafschoppen wilde zien voor situaties waarin de arm van een verdediger dicht bij het lichaam en in een bijna-verticale positie is.
Desondanks was de Duitse coach Julian Nagelsmann na afloop woedend: "Ik begrijp niet waarom het niet is geëvalueerd, ook al waren er 48.000 herhalingen.”
Nagelsmann vertelde later aan verslaggevers: "Er is een regel en ik hoop dat er geen verkeerde beslissing is genomen. Ze hebben de regel toegepast en het was geen strafschop.
"Ik voel me niet bedrogen. Voor mij gaat het om het praktischer maken van hoe deze [hands] regel wordt beoordeeld. Ik zeg dit voor het voetbal in het algemeen, niet alleen voor vandaag."
"Je kijkt naar de hand, of deze op 3 uur staat, iets hoger of iets lager. Maar er zijn mensen met grotere spieren dan ik, verschillende bewegingen."
Ondanks Nagelsmanns erkenning dat de regel correct was toegepast, is de petitie die oproept tot een herhaling van de wedstrijd in minder dan twee dagen door bijna 350.000 fans ondertekend, aldus The Sun.
Wat de Duitse fans over het hoofd lijken te zien is hoe Toni Kroos op het veld mocht blijven ondanks verschillende grove overtredingen.
Spanje neemt het in de halve finale op tegen Frankrijk op dinsdag, terwijl Nederland woensdag tegen Engeland speelt.
Meest gelezen