file 44

Vliegtuig naar Amsterdam maakt noodlanding: twaalf passagiers ziek door kipgerecht

Binnenlandjul 04, 14:57
Een bedorven kipmaaltijd aan boord werd bijna twaalf passagiers fataal, die onderweg waren van Detroit naar Amsterdam. De piloot was genoodzaakt een onverwachtste pitstop te maken in New York. De vergiftigte reizigers behoefde namelijk medische hulp.
Een vliegtuig dat vanuit Detroit naar Amsterdam vloog, was gedwongen een plaspauze te houden in New York. De reden? Minstens twaalf passagiers hadden blijkbaar de 'bedorven kip' van het menu besteld en voelden zich na het eten van de maaltijd alles behalve kiplekker.
Bij aankomst in New York werden de zieke reizigers, die achteraf gezien beter de ingevroren pasta hadden kunnen kiezen, gecheckt door ambulancepersoneel en de brandweer. Gelukkig voor hen bleek een opname in het ziekenhuis onnodig. In totaal waren er 277 passagiers aan boord, die dus verplicht wat uurtjes op de airport moesten doorbrengen terwijl de zieken werden geïnspecteerd.
Een passagier deelde op Facebook dat de kipmaaltijd de boosdoener was. "We konden kiezen tussen de pasta of de kip. Ik heb de kip genomen. Na ongeveer veertig minuten riep de piloot om dat deze bedorven bleek en dat er sprake was van voedselvergiftiging aan boord."
Vervolgens moesten ze omdraaien om medische professionals te raadplegen. "Degenen die de kip op hadden moesten worden gecontroleerd. Iedereen moest uit het vliegtuig stappen, ook al was niet iedereen ziek. Delta moet een hoop doen om dit nog goed te maken."
Delta komt met excuses
Dit gebeurde nadat ze al ruim drie uur onderweg waren en boven Canada vlogen. Een uur later landden ze veilig op John F. Kennedy International Airport: een omweg van jewelste.
Delta gaf in een verklaring toe dat 'een deel van het eten aan boord bedorven was'. Ze beloofden plechtig dat dit niet hun standaard service is en boden hun verontschuldigingen aan. De voedselleverancier heeft het verdachte kipgerecht meteen eruit geknikkerd en onderzoekt wat er precies misging.
Meest gelezen