michael schumacher afpersing

Michael Schumacher door twee louche figuren afgeperst

Buitenlandjun 24, 22:11
De legendarische Formule 1-coureur Michael Schumacher is opnieuw betrokken bij een afpersingszaak, zo laat de politie in Duitsland weten.
De politie heeft woensdag in Wuppertal twee mannen gearresteerd die verdacht worden van het proberen af te persen van de familie van de beroemde coureur. Ze hoopten miljoenen euro's los te krijgen met belastend materiaal.
Wolf-Tilman Baumert, woordvoerder van het Openbaar Ministerie, verklaarde tegenover BILD: "We onderzoeken een afpersingszaak omtrent een beroemdheid en hebben in dit geval arrestatiebevelen uitgevoerd. Meer details kunnen we op dit moment niet bekendmaken."
Volgens informatie van BILD werden de twee verdachten buiten Noordrijn-Westfalen gearresteerd en donderdagochtend direct naar de rechtbank in Wuppertal gebracht.
Daar besliste een rechter in de middag om beide mannen in voorlopige hechtenis te plaatsen. De mannen worden beschuldigd van poging tot afpersing, een misdrijf waarvoor ze bij een veroordeling tot vijf jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.
Afpersing Michael Schumacher
De twee mannen probeerden volgens Duitse media miljoenen te verdienen door de familie te chanteren. Ze stuurden enkele dossiers naar de familie als bewijs en dreigden deze gegevens op het dark web te publiceren als er niet betaald zou worden. Het is niet bekend wat er in de dossiers stond.
Dit is niet de eerste keer dat de familie Schumacher doelwit is van afpersing. In 2017 werd de familie al eens bedreigd door Hüseyin B., een schilder uit Dettingen an der Erms (Baden-Württemberg).
Hij stuurde in 2016 een mail naar Corinna Schumacher, de vrouw van Michael Schumacher, waarin hij hun kinderen bedreigde. Door een aantal onhandige fouten kon de politie hem snel opsporen.
Hüseyin B. werd in 2017 veroordeeld voor poging tot afpersing en kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en negen maanden. Daarnaast moest hij een boete van 4500 euro betalen en 50 uur gemeenschapsdienst verrichten.
Meest gelezen